Ben jij klaar voor de hype?

Ben jij klaar voor de hype?

Sinds haar bestaan ging Bitcoin elke vier jaar een nieuwe fase in, met telkens een flink nieuw hogere koers. Lees in dit artikel hoe jij je hierop voorbereidt.

Er is veel over gezegd: de koersstijging van Bitcoin in het verleden. Van 1 eurocent in 2010 tot 61.000 euro vandaag. Deze stijging kende een patroon van hoogtepunten in 2013, 2017 en 2021. Dit herhaalt zich elke vier jaar, vandaar dat dit voor de Bitcoinkoers in 2025 weer verwacht wordt.

Stel dat Bitcoin een ongeëvenaard koersrecord behaalt, ben jij dan voorbereid? 

1. Herzie je spaarplan

Heb jij na 2021, toen de koers daalde en je op de proef werd gesteld, ervoor gekozen om te stoppen met maandelijks Bitcoin sparen? Overweeg dan nu of je weer wil beginnen. 

Sparen doe je heel makkelijk via de Bitmymoney app.
Log in en ga naar Menu > Maandelijks sparen.

Heb je je spaaropdracht al ingesteld op ons nieuwe rekeningnummer?

2. Heb je een plan?

Voorkom dat je volgend jaar elke dag bezig bent met nadenken over of je nou wel of niet moet kopen of verkopen.

Bepaal nu een aantal koersdoelen waarop je winst neemt op een klein deel van je bezit. Je wisselt alleen dan naar goud of verkoopt naar euro’s op je bankrekening.

3. Is je account volledig geverifieerd?

Je wil geen huiswerk hebben wanneer het topdruk is. Wees dat voor en doe het nu. Met een geverifieerd account heb je ruime limieten om te kopen, swappen en verkopen.

Bekijk je profielpagina om te zien of je alle stappen doorlopen hebt. Denk hierbij aan het verifiëren van je identiteit, mobiele nummer en woonadres.

4. Extra beveiliging

Bescheiden bedragen die je in het verleden aan Bitcoin uitgaf, groeien in de hype tot serieuze bedragen. Neem verantwoordelijkheid en controleer de beveiliging van je account.

Gebruik een wachtwoordmanager en hergebruik een wachtwoord nooit op andere websites.

Stel in je profiel een tweede factor beveiliging in op je Bitcoinrekening. Daar vind je ook de uitleg hoe dit werkt.

Met deze checklist ben je voorbereid op de volgende fase van Bitcoin.