Drie highlights van juli

Drie highlights van juli

Na een stabiel begin van de maand, gevolgd door een tijdelijk dip, lijkt de Bitcoinkoers weer uitgebroken en is zelfs de $40.000 omhoog gepasseerd. Elon Musk lijkt zijn liefde voor Bitcoin hervonden te hebben. Maar dit is niet de enige reden dat Bitcoin de tijdelijke daling achter zich heeft gelaten. Wij bespreken de drie highlights van deze maand.

Tien dagen groen

De afgelopen 10 dagen steeg de Bitcoinkoers dag op dag. Wat best bijzonder is; dit is de afgelopen twee jaar niet voorgekomen. We zagen deze week een stijging van 22%. Bitcoin noteert precies €35.000 op het moment van schrijven.

Even ging er het gerucht dat Amazon betalingen in Bitcoin zou accepteren, maar het bedrijf heeft dit nieuws ondertussen ontkracht.

Bitcoinkoers in dollars via BTC Archive

Spezialfondsen

Ander goed nieuws: In Duitsland gaat maandag een nieuwe wet in die het mogelijk maakt voor zogenaamde Spezialfondsen om 20% van hun vermogen in cryptovaluta te investeren. Het gaat potentieel om 415 miljard euro. Dit kan Duitsland één van de grootste Bitcoin-handelsmarkten maken ter wereld.

Mining verhuist

Door meer regulering in de Chinese technologiesector werd Bitcoin mining onmogelijk in China. De bedrijven zetten hun mining apparatuur uit, met een flinke daling van de hash rate tot gevolg.
De hash rate is de totale computerkracht in het Bitcoinnetwerk. Nu de meeste miners uit China verhuisd zijn naar andere landen, waaronder de V.S., Canada en Kazachstan, zien we dat de machines weer aangaan en de hash rate toeneemt. Hiermee is weg ingezet richting het oude niveau.