Bitcoin voor boodschappen

Bitcoin voor boodschappen

Zoals je waarschijnlijk weet was het vrijdag Black Friday. Deze koopjesdag is ontstaan in de Verenigde Staten en valt de dag na Thanksgiving. Winkels adverteren met fikse kortingen om klanten te lokken. In 2020 werd er ruim 9 miljard dollar uitgegeven op deze dag.

#GivingTuesday

Giving Tuesday is in het leven geroepen als positieve tegenhanger van Black Friday, of misschien beter als positieve aanvulling op Black Friday. Gaat de vrijdag over iets moois aan jezelf geven, op Giving Tuesday geef je iets moois aan een ander.

Hoe mooi is het om op deze dag te kunnen doneren in Bitcoin; het geld van de toekomst?

Rode Kruis en Bitcoin

Het Rode Kruis introduceert op dinsdag 30 november Bitcoin Giving Tuesday.

Financiële nood in Nederland

Wist je dat er in Nederland steeds meer mensen niet genoeg geld hebben om boodschappen te doen? Geen geld voor de huur, een pak wasmiddel of zelfs een maaltijd. Dat klinkt als iets wat mensen in verre landen overkomt, maar nood is dichterbij dan je denkt. Ook in Nederland hebben duizenden mensen te weinig geld om hun boodschappen te betalen.

Het Rode Kruis helpt deze mensen in nood. Zij geven hen kaarten waarmee ze zelf voedsel en verzorgingsproducten kunnen kopen. En jij kunt ook helpen! Door het doneren van jouw Bitcoin, Ethereum of Litecoin aan het Rode Kruis, steun je deze hulpverlening.

Met een donatie van €15 kan het Rode Kruis een boodschappenkaart voor 1 persoon uitdelen, met €30 voor twee personen en met €60 voor een heel gezin.

Bitmymoney verdubbelt

Voor de eerste 100 personen die een gezinskaart via Bitmymoney schenken aan het Rode Kruis, zal Bitmymoney ook een gezinskaart schenken. Zo help je twee gezinnen met jouw donatie.

Je kunt elk gewenst bedrag doneren, elke euro helpt. Je hoeft natuurlijk niet precies op dinsdag te doneren, je kunt altijd doneren aan het Rode Kruis.

Hoe geef ik?

Vanuit je Bitmymoney Bitcoinrekening kun je je donatie gratis versturen naar het Rode Kruis. Het e-mailadres van het Rode Kruis is bitcoin@rodekruis.nl

Stuur naar een vriend

Log in in de app en ga naar Stuur-naar-vriend. Deze keuze kun je vinden op je pagina met je portfolio en bij elke coin rechtsboven aan.

Verstuur naar bitcoin@rodekruis.nl

Je kunt elk bedrag dat je wenst overmaken aan het RodeKruis. Via de App kun je tot €100 versturen. Wil je meer doneren; in je account via de website kun je grotere bedragen versturen. Kies op de website voor 'verstuur per e-mail'.