Bitmymoney en Forks

Bitmymoney en Forks

Graag delen we het standpunt van Bitmymoney ten aanzien van splitsingen in het Bitcoin netwerk, de zogeheten Forks.

"Bitmymoney volgt het Bitcoin Core ontwikkelteam en zal afsplitsingen die afwijken van Bitcoin Core niet als “Bitcoin” erkennen."

Bitmymoney streeft ernaar om afsplitsingen van Bitcoin Core zo af te handelen dat dit voordeel oplevert voor de Bitmymoney gebruikers. Hierbij zal de afsplitsing aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Als een nieuwe fork wordt aangekondigd, zullen we aan de hand van de verwachte markt-adoptie besluiten of we deze gaan ondersteunen.

Bijvoorbeeld, in het geval van Bitcoin Cash (BCH) was er grote belangstelling vanuit de community, werd BCH genoteerd op meerdere beurzen en had voldoende waarde (boven 0.01 BTC) om de inspanning van claimen en verkopen te rechtvaardigen.

Bitmymoney heeft de BCH verkocht en de waarde in bitcoins uitgekeerd aan de Bitcoin rekeninghouders.

Echter, als een Fork niet voldoende ondersteuning krijgt en niet op gerenommeerde beurzen wordt verhandeld, zullen wij een dergelijke Fork niet claimen en niet uitkeren.

Of Bitmymoney een Fork gaat claimen, is uiteindelijk de beslissing van Bitmymoney. Wij zullen gebruikers op tijd informeren over onze beslissing. Als je wil deelnemen aan de Fork, kun je als gebruiker altijd vóór de splitsing je bitcoins in eigen beheer nemen, in een eigen wallet.