Bitmymoney steunt Free Press Unlimited

Bitmymoney steunt Free Press Unlimited

Do good Thursday

Bitmymoney heeft een donatie gedaan aan Free Press Unlimited. Deze organisatie ondersteunt journalisten wereldwijd die worden bedreigd, gehinderd of onderdrukt.

Bitcoin speelt een sleutelrol in het versturen van geld naar journalisten in onveilige gebieden.

Journalisten wereldwijd

Het is voor Free Press Unlimited cruciaal dat ze via het Reporters Respond en Legal Defense Fund binnen 48 uur journalisten in veiligheid kunnen brengen, wanneer deze bedreigd worden door hun werkzaamheden. Free Press Unlimited stuurt dan zo snel als mogelijk tegoeden naar de betreffende journalist, zodat ze bijvoorbeeld naar een safe house kunnen komen.

Het risico voor de journalist van herkenbaar geld ontvangen wordt steeds groter. Of de journalist is geheel afgesneden van het bankennetwerk. Dan biedt Bitcoin de ultieme oplossing.

Bitcoin helpt

Met Bitcoin kun je goedkoop en snel geld te sturen naar journalisten in nood, waar dan ook ter wereld. Free Press Unlimited zorgt ervoor dat het geld anoniem op plaatst van bestemming komt en biedt ondersteuning bij het verzilveren van de bitcoins.

De journalist kan op deze manier tegoeden ontvangen zonder zijn positie prijs te geven. Lees meer hierover op de Free Press pagina over Bitcoindonaties.

Bitcoin is een online peer-to-peer betalingsverwerkingssysteem. Bij een Bitcointransactie zit geen enkel bedrijf of overheid in dit proces, dus kan de journalist in nood dankzij Bitcoin niet afgesloten worden van een werkend betalingssysteem. Met advies en hulp van de Human Rights Foundation zijn we nu aangesloten op het Bitcoinnetwerk.
Dankzij onze eigen Bitcoinwallet zijn we niet alleen in staat om journalisten te helpen toegang te krijgen tot de broodnodige fondsen, we kunnen ook Bitcoindonaties ontvangen.”

Bijdrage aan Free Press Unlimited

Bitmymoney erkent het belang van vrije informatie. In deze onzekere tijden is de rol van onafhankelijke journalisten van groot belang. Met deze donatie aan Free Press Unlimited willen we bijdragen aan de effectiviteit van de journalistiek.

Free Press Unlimited helpt een veilige werkomgeving te creëren voor journalisten om objectieve en onpartijdige informatie te delen met de wereld.

De donatie is vanzelfsprekend in Bitcoin gedaan.

Wil jij ook een donatie doen in Bitcoin? Dat is mogelijk via ons platform, onze supportafdeling helpt je graag verder.