Donatie aan Pijlers van Hoop

Donatie aan Pijlers van Hoop

Meebouwen aan de Pijlers van Hoop voor een leefbare aarde.

Deze maand draagt Bitmymoney 750 euro bij aan een project in Den Haag, dat de link legt tussen consumptie en de effecten op de natuur. Als tegenprestatie krijgen we een gesprek met de directeur van het Museon-Omniversum. Daarin gaan we vertellen hoe Bitcoin bijdraagt aan een betere wereld. We houden je op de hoogte.

Wist je dat?

Alle door mensen geproduceerde spullen op aarde wegen zwaarder dan alle levende organismen tezamen. De toekomst van mens, dier en natuur op onze planeet staat op het spel.

Maar er is hoop! 

De mens kan met kennis, technologie en voorstellingsvermogen de biosfeer en technosfeer weer in balans brengen. Dit urgente, hoopvolle verhaal zie je terug de Pijlers van Hoop. Door dit in het Omniversum te plaatsen, bereikt deze boodschap 1 miljoen mensen.

Peter de Haan - Directeur/Bestuurder Museon-Omniversum

Crowdfunding

Museon en Omniversum verbouwen met een focus op de transitie naar een circulaire economie. Bij de entree is de wens om twee 8-meter hoge ‘Pijlers van Hoop’ te realiseren. Hiervoor werd een crowdfundingcampagne gestart. Bitmymoney heeft aan deze campagne bijgedragen.

Op ontdekkingsreis

Het project neemt je mee op ontdekkingsreis en prikkelt je verbeelding: hoe kan het beter en anders. De ene pijler vertegenwoordigt de biosfeer met pracht en praal van alle levende organismen op aarde. De andere pijler vertegenwoordigt de technosfeer, alle materialen die we als mens maken wat botst met de natuur.

De pijlers worden gemaakt van herbruikbare materialen en eigen collectiestukken. 

Entree voor verbouwing
Entree na verbouwing

Crowdfunding geslaagd!

De crowdfunding “Help de Pijlers van Hoop te bouwen” is inmiddels geslaagd. Samen met 268 andere donateurs en een bijdrage van de gemeente Den Haag is er ruim €25.000 opgehaald.

Aankomende maanden wordt  de Pijlers van Hoop gerealiseerd. In het najaar zal de imposante Pijlers van Hoop te bewonderen zijn. 

Volg de ontwikkelingen op het blog van het Museon-Omniversum 

Bitcoin for good

Bitmymoney draagt vanuit het Bitcoin for good programma regelmatig bij aan goede doelen. De projecten die we steunen moeten aan ten minste één van de volgende criteria voldoen: 

  • Goed voor Bitcoin
  • Goed onze omgeving
  • Goed voor de wereld

Heb je een project dat hieraan voldoet, laat het ons weten via support@bitmymoney.com