Tesla investeert $ 1,5 miljard in Bitcoin

Tesla investeert $ 1,5 miljard in Bitcoin

Tesla onthulde maandag 8 februari dat het in januari $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Het bedrijf maakte deze investering in bitcoin bekend, in een aanvraag bij de US Securities and Exchange Commission (de  beurswaakhond).

Het bedrijf zei dat het haar investeringsbeleid had bijgewerkt om dit meer flexibel te maken zodat verder gediversifieerd kan worden om daarmee het rendement te maximaliseren.

Het nieuws over Tesla's investering in bitcoin zorgde ervoor dat de digitale valuta met 14% steeg naar een recordhoogte (ATH) van boven de € 36.000.
Het lijkt erop dat investeringen in cryptocurrency mainstream zijn geworden, nu de wereldwijde rentetarieven zo laag blijven.

Het bedrijf voegde toe: "Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten".

De $ 1,5 miljard in bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 8% van alle $ 19,4 miljard die Tesla in contanten en liquide middelen houdt, volgens de SEC-aanvraag.

Op 29 januari zette Elon Musk #bitcoin in zijn twitter account

Op 29 januari steeg Bitcoin ook in enkele minuten met meer dan 15%, nadat Elon Musk het logo van Bitcoin op zijn Twitter account had geplaatst. Elon Musk is de oprichter van Tesla en de rijkste man ter wereld.

Elon Musk plaatste #bitcoin, zonder verdere uitleg. Hiermee volgt hij Jack Dorsey, de oprichten van Twitter, die ook #bitcoin in zijn profiel heeft staan.

Betaald worden in Bitcoin

Elon Musk zei eerder dat hij niet zou weigeren om betaald te worden in Bitcoin. Reagerend op een tweet van Ben Mezrich, de auteur achter de film The Social Network en schrijver van Bitcoin Billionaires.
Ben schreef: "Ik ga nooit meer weigeren om betaald te worden in bitcoin".
Waarop Musk antwoordde: "Ik ook niet."

Bedrijven nemen Bitcoin op de balans

In december vorig jaar had Musk via een twitter een interactie met Michael Saylor, die in 2020 publiek maakte dat zijn bedrijf voor 1,3 miljard dollar bitcoins had gekocht en op de balans had genomen. Michael Saylor is oprichter en directeur van MicroStrategy.

Dogecoin

Op 29 januari leidde Musk tot een enorme stijging in Dogecoin nadat hij een grapje tweette over een hond met een verwijzing naar Doge. De munt Dogecoin, die oorspronkelijk als grap is gemaakt, steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 300%.