Geen rente zonder risico

Geen rente zonder risico

Dit jaar veel nieuws over cryptobedrijven die klanttegoeden niet volledig in bezit blijken te hebben en daardoor in de problemen komen. Neem geen risico's, wees zuinig op je bitcoins.

Kan dit bij Bitmymoney ook mis gaan?

Nee, om één eenvoudige reden:

Bitmymoney is full reserve

Dit betekent dat jouw tegoeden 1:1 worden aangehouden. Elke satoshi die je bij ons hebt gekocht of gestort wordt veilig opgeslagen.

Bitmymoney maakt op geen enkele manier gebruik van jouw tegoeden om rendement te maken. Dat betekent dat je gehele vermogen in Bitcoin of een andere coin voor jou beschikbaar blijft.

Dit is de reden dat je bij Bitmymoney geen rente ontvangt op je tegoed. En dat Bitmymoney staking niet ondersteunt. Want dat kan alleen als jouw bitcoins worden geïnvesteerd of uitgeleend.

Geen rente zonder risico

Geld kent van zichzelf geen rendement. Dat is een wetmatigheid. Een biljet van 50 euro kan zelf geen winst maken om rente of dividend uit te keren.

Je kunt geld wel investeren of uitlenen met de verwachting dat je er in de toekomst meer voor terugkrijgt. Dat betekent dat je de waarde aan iemand anders overdraagt, met de belofte dat je het in de toekomst terug krijgt. De rente die je ontvangt is de ‘beloning’ voor het risico dat je loopt. Hoe hoger het risico, hoe hoger de rente.

Niemand kan de garantie geven dat je je geld terugkrijgt.

Meestal gaat dit goed. En heel soms gaat het fout. Bekende voorbeelden uit het verleden zijn Vestia, Icesave en DSB. En in november viel FTX doordat het grote risico's met klanttegoeden had genomen. En dit heeft de Nederlandse markt bereikt.

Bitcoin is anders

Bitcoin is het digitale goud, het geld van de toekomst. Als de adoptie doorgaat zoals we de afgelopen 10 jaar gezien hebben, dan zal Bitcoin zelf in waarde stijgen. Dat moet genoeg zijn.

Wees zuinig op je bitcoins.

Voor Bitcoin verandert er niks, wanneer bedrijven zoals Genesis en FTX in de problemen komen. De transacties werken nog steeds wereldwijd. Iedereen kan meedoen. Elke 10 minuten wordt er een pagina aan de decentrale boekhouding toegevoegd. De broncode is open source inzichtelijk voor iedereen.

Wat als je wel rente wil?

Dan kun je je richten op andere beleggingsproducten. Er zijn genoeg aanbieders van beleggingsproducten die graag je geld in beheer nemen.

De keuze voor Bitmymoney

Kies voor een gereguleerde partij, die jouw tegoeden full reserve aanhoudt.

Die partij wil Bitmymoney zijn voor jou.

Je kunt er voor kiezen om je bitcoins in eigen beheer te nemen. Als je daar ondersteuning bij wilt, kun je contact opnemen met onze support.

Kan een bankrun bij Bitmymoney?

Het woord bankrun betekent dat iedereen zijn geld terug wil. Bij banken en dus nu ook bij FTX en Genesis is er niet genoeg geld om iedereen direct te betalen. Dat geld is namelijk aan anderen uitgeleend of zit vast in smart contracts. Een bankrun heeft vaak tot gevolg dat een bank of een bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Een bank heeft het meeste geld uitgeleend. Als iedereen tegelijk zijn geld wil weghalen, kan dat dus niet.

Bij Bitmymoney krijgt iedereen zijn Bitcoin en andere coins altijd terug.