veilig beginnen met bitcoin

Veilig beginnen in vijf stappen

Beleggen doe je voor de toekomst. Waarin kun je dan beter beleggen dan in het geld van de toekomst?

Maar hoe doe je dat veilig? Er zijn altijd risico’s verbonden aan beleggen. Met de volgende 5 stappen kun je de risico’s verkleinen en een begin maken met het opbouwen van een positie in Bitcoin.

Stap 1: Verzamel informatie

Het is belangrijk dat je beschikt over kennis van de producten waarin je gaat beleggen.
Dus waar je ook in gaat beleggen het is altijd goed om je eerst te verdiepen. Niet alleen wat het product is, maar ook wat de vooruitzichten zijn en heel belangrijk wat de risico’s zijn.

Ook als je een stukje Bitcoin wil gaan kopen, is het verstandig je te informeren. Bij Bitmymoney kun je informatie terugvinden over Bitcoin.

Stap 2: Beleggen is voor de langere termijn

Bedenk dat beleggen altijd voor de langere termijn is. De koersen gaan omhoog en omlaag, maar het gaat om de lange termijn. Je kunt zelf je horizon bepalen: beleg je voor 2 of 5 jaar?

Spaar maandelijks en spreid zo je valutarisico

Stap 3: Stap gefaseerd in

Om risico's te spreiden kun je elke maand of elke week een klein bedrag opzij zetten. De koersen van cryptovaluta schommelen vaak sterk. Als je in de markt wilt stappen, kun je beter gefaseerd kopen. De koersen zijn niet te voorspellen, maar door gefaseerd te kopen, kun je je risico spreiden. Als de koers laag is krijg je meer Bitcoin voor je geld en als de koers hoger is, is dat fijn voor je hele portefeuille.

Met een kleine maandelijkse investering kun je ook een mooie portefeuille opbouwen.

Stap 4: Beleg alleen wat mogelijk is

Het is van belang om nooit meer te beleggen dan je kunt missen. Alle beleggingen brengen risico's met zich mee, daarom is het van groot belang nooit meer te beleggen dan wat voor jou mogelijk is.

De spaarrente bij banken is momenteel erg laag. Dat betekent dat veel mensen een deel van hun spaargeld in beleggingen steken. Heb je wat geld over voor beleggingen? Dan kun je ervoor kiezen om een klein deel in Bitcoin te investeren.

Stap 5: Automatisch beleggen in de Bitmymoney rekening

Bij Bitmymoney adviseren wij periodiek te sparen om zo een mooie spaarpot op te bouwen in het geld van de toekomst. Je kunt sparen in Bitcoin, Litecoin, Ethereum en goud.

Stel een periodieke spaaropdracht in bij jouw eigen bank. Vermeld de juiste muntcode in de mededeling van je overschrijving. Je vindt je eigen persoonlijke muntcode in Menu onder ‘Maandelijks sparen’.
Je kunt ervoor kiezen de periodieke spaaropdracht in te stellen op maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks.

Als wij de automatische overschrijving ontvangen op onze bank, dan wordt de munt van jouw keuze automatisch bijgeschreven in je account. Superhandig.

Verklein je risico’s

Dus kortom je risico’s van beleggen in crypto zijn dezelfde als in normale beleggingen. En wil je deze risico’s verkleinen, let op deze basisregels:

  1. Investeer alleen wat je kunt missen.
  2. Spaar maandelijks en spreid zo je valutarisico.
  3. Bepaal vooraf je strategie en laat je niet leiden door emoties.