Koersnotificatie: Bitcoin 40% hoger. De maand oktober is afgesloten met een flink hogere stand van de prijs van een bitcoin. Coindesk gaf...

Koersnotificatie: Bitcoin 40% hoger. 

De maand oktober is afgesloten met een flink hogere stand van de prijs van een bitcoin. Coindesk gaf aan dat de Bitcoin Price Index (BPI) piekte op 302 euro op 30 oktober, de hoogste koers in 2015. Dit is een stijging van meer dan 40% in korte tijd.

Als reden voor deze prijsstijging wordt de recente Europese regelgeving die in- en verkoop van bitcoin vrijstelt van BTW genoemd. Ook wordt de angst van Chinese handelaars voor strengere kapitaalcontroles als reden genoemd. Opgemerkt moet worden dat meer dan 80% van de handel op Chinese beurzen plaatsvindt.

Een risico dat we voorzien is een correctie van deze snelle stijging.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de prijs van bitcoin zijn niet eenduidig. Aan ene kant wordt gezegd dat het sentiment op de beursfora en de positieve houding tegenover Blockchain technologie ervoor kan zorgen dat de koers naar 330 euro doorstijgt.

Aan de andere kant worden donderdag 5 november de laatste 44.000 bitcoins geveild van Silk Road. Het is interessant om te zien of deze verkoop een effect zal hebben op de prijs.


Bitcoinprijs EUR 6 maanden