Koersupdate, Goud en Ethereum

Koersupdate, Goud en Ethereum

Bitcoin maakte dit jaar een prijsstijging door van €24.000 begin januari naar €40.800 vandaag. In april werd de hoogste notering ooit gehaald van €53.000.

Volgens PlanB markeerde het hoogtepunt in april niet het einde van het positieve sentiment. Zijn model voorziet de komende maanden nog ruimte voor een verdubbeling van de Bitcoinkoers.

Goud als vierde munt

Op 15 augustus 1971 koppelde President Nixon de dollar los van het goud. Hierdoor konden de Verenigde Staten vijftig jaar lang meer dollars in omloop brengen, zonder hiervoor goud in kluizen te hebben. De afschaffing van de goudstandaard leidde tot 50 jaar economische groei, maar ook tot steeds hogere schulden en had economische ongelijkheid tot gevolg.

Bovenstaande grafiek toont de waardedaling van de dollar ten opzichte van goud sinds 1971. Goud heeft zich bewezen waardevaste belegging. Graag kondigen we aan dat je in de loop van september goud kunt kopen in je Bitcoinrekening.

Ethereum voltooit "London Update"

De Londense hard fork van Ethereum is nu online. De buzz rond de upgrade zorgde voor een piek in de prijs van ETH. Deze upgrade van Ethereum moet zorgen voor: meer consistentie in de vergoedingen op het netwerk, een verdubbeling van de blokgrootte en een verandering in de manier waarop miners worden gecompenseerd.

Naast deze upgrade wordt er ook gewerkt aan de overgang van proof-of-work naar proof-of-stake als onderdeel van de uitrol van Ethereum 2.0.

DNB waarschuwing Binance

Sinds mei vorig jaar is registratie bij De Nederlandsche Bank  in Nederland verplicht voor Bitcoinbedrijven om geregistreerd te zijn om wisseldiensten aan te bieden. Bitmymoney heeft deze registratie in november 2020 behaald.

De Aziatische aanbieder Binance is actief in verschillende landen in Europa zonder de juiste vergunningen. Eerder heeft de toezichthouder van Groot-Brittannië Binance verboden om diensten aan te bieden aan de inwoners van GB.

Deze week heeft ook de Nederlandse toezichthouder een waarschuwing uitgevaardigd. DNB stelt dat dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en illegaal crypto-diensten aanbiedt.