We hebben het allemaal ongetwijfeld al gemerkt: het verlies in koopkracht. Deze week, in een wat langere aflevering dan normaal, praat Madelon je bij over de economische situatie in Europa en Nederland.

Madelon bespreekt welke maatregelen de overheden nemen om de inflatie te remmen en welke effecten deze op termijn kunnen hebben op onze economie en koopkracht.

De ECB verhoogde de rente

In de hoop de inflatie wat te dempen, verhoogde de Europese Centrale Bank recentelijk de rente met een forse 0,75%. In de video bespreekt Madelon de mogelijke effecten van deze rentestijging, zoals zij deze ziet.

De woningmarkt

Een van de effecten die volgens Madelon nu al merkbaar is, is de stijging van de huizenprijzen. Hierdoor is het voor investeerders minder aantrekkelijk om in huizen te investeren. Voor de consumenten betekent dit echter, dat er meer huizen op de markt zullen komen tegen een lagere prijs. Het wordt door de hogere rente wel lastiger een hypotheek af te sluiten.

Gunstig investeringsklimaat voor Bitcoin

Ook deze week bespreekt Madelon de Bitcoinkoers. Deze staat momenteel gunstig om je Bitcoinportfolio uit te breiden. Het advies van Madelon blijft: pas de DCA-methode toe om het risico te spreiden. In de video legt Madelon uit hoe je DCA kunt sparen bij Bitmymoney.