Criminelen zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mensen geld afhandig te maken. Criminelen proberen achter je inloggegevens te komen, bijvoorbeeld van je account bij Bitmymoney.

Dit gebeurt vaak via social media, bijvoorbeeld met een nep Facebook-pagina, waar een "bonus" wordt beloofd. Het lijkt Bitmymoney te zijn, maar is een nagemaakte Facebook pagina. Je wordt dan doorgeleid naar een nepsite die lijkt op Bitmymoney, waar je moet inloggen en om je 2FA kan worden gevraagd.
Wanneer je dat doet, heb je je wachtwoord verstrekt aan de oplichters.

Hoe kan ik dit herkennen?

De echte Bitmymoney site heeft deze link: www.bitmymoney.com/.
Een nepsite gebruikt vaak de naam bitmymoney, maar heeft andere letters en cijfers eromheen in de domeinnaam. Zo proberen ze je te misleiden.
Bijvoorbeeld bitmymoney.actionsite.com of bitmymoney.com-eu.xyz

Als ik zoiets tegenkom, wat kan ik doen?

Verlaat de nepsite en stuur een e-mail aan support@bitmymoney.com. Wij kunnen dan actie ondernemen om deze site te laten afsluiten.

Begint de link waarop je klikt wel met https://www.bitmymoney.com/?
Is Bitmymoney anders gespeld of begint de link niet als hierboven beschreven?
Dan is dit niet de officiële Bitmymoney website.  

Log niet in op een website met een ander domein dan bitmymoney.com.

Vul alleen 2FA in als je gaat versturen

Bitmymoney vraagt nooit zomaar om je 2FA, alleen wanneer je gaat versturen.

Bij twijfel, geef je gegevens niet af

Vertrouw je het niet? Geef je gegevens dan niet af. Je kunt ons vragen of het echt Bitmymoney is die contact met je zoekt. Stuur hiervoor een e-mail naar support@bitmymoney.com.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een oplichter maakt steeds nieuwe pagina's aan op Facebook en gebruikt daarbij de Bitmymoney stijl.
Vervolgens zoeken de criminelen naar profielen op Facebook die de officiële Bitmymoney-pagina volgen of hebben geliked en versturen berichten naar deze profielen vanaf de nep Facebookpagina van Bitmymoney. Zij gebruiken daarbij informatie die bij Facebook bekend is. Het is dus niet de officiële Facebookpagina van Bitmymoney die deze berichten verstuurt.

De criminelen kunnen op geen enkele manier bij informatie van Bitmymoney.
Zij proberen achter jouw inloggegevens te komen door zich voor te doen als Bitmymoney.

Wat kan Bitmymoney hieraan doen?

We doen er alles aan om te zorgen dat de neppe facebookpagina's en de links naar hun nep-website niet meer werken. We melden het bij Facebook en bij de hostingpartij waar hun pagina draait. Helaas worden de sites niet altijd direct uit de lucht gehaald en maken de criminelen heel snel weer nieuwe pagina's aan. We blijven het natuurlijk melden om te zorgen dat dit verdwijnt.