Swappen tussen Bitcoin en Goud

Swappen tussen Bitcoin en Goud

Vorige week is Swap aan de app toegevoegd. Hiermee kun je makkelijk Goud inwisselen voor Bitcoin en andersom. Zonder tussenstop of wachttijd van je bank.

Waarom gebruiken?

Je kunt de swap inzetten als alternatief wanneer je van plan bent om te verkopen. Door je Bitcoin tijdelijk in Goud om te zetten, kun je eenvoudig later weer terug naar Bitcoin, als je een stijging verwacht.

Snelheid

Je kunt na de swap direct gebruik maken van je tegoed in de andere munt. Je hoeft dus niet te wachten tot het op je bankrekening verschijnt, voordat je de volgende transactie gaat doen.

Wanneer je naar Goud hebt gewisseld, kun je op elk moment weer terugwisselen, zonder dat je via de bank moet gaan.

Privacy

Wanneer je wisselt naar goud en terug vinden er geen banktransacties plaats. De wisseltransactie is intern bij Bitmymoney. Er is geen bank die inzicht heeft in jouw handelsactiviteiten. Wanneer je later naar euro verkoopt, kun je met het Bitmymoney jaaroverzicht de herkomst van je vermogen aantonen.
Je Bitmymoney jaaroverzicht dat je elk jaar kunt gebruiken voor de belastingaangifte, vind je in de app in het menu.

Inzicht in je rendement

Door naar Goud te wisselen, houd je inzicht in je totale bezit. Al je munten staan immers bij Bitmymoney. Wanneer je je return on investment opvraagt, zal je rendement op Goud ook meegenomen zijn in het resultaat.

Hoe werkt het?

Met de swap-functie kun je vanaf nu wisselen met andere munten, zonder terug te hoeven koppelen naar je bank. In dit voorbeeld gaan we Ethereum wisselen naar Goud.

Door te swappen, wissel je ETH direct in voor PAXG.

Kies de hoeveelheid ETH die je wilt wisselen, en of je de waarde in Bitcoin of Goud wil ontvangen. In dit geval kiezen we voor goud.

Voor 0,16897 ETH ontvang je iets meer dan 0.1 PAXG. 

Klopt alles? Bevestig dan de transactie. Je Ethereum (ETH) is nu omgezet naar Goud (PAXG). Dit saldo in Goud is direct zichtbaar en voor jou beschikbaar.

Wanneer je swapt, verschijnen deze handelingen in het overzicht tussen je andere transacties, net als de aan-en verkopen die met euro’s zijn gedaan.


Kosten swappen

De kosten van de swap worden afgetrokken van de munt waar naar je toe swapt. De kosten zijn 0,5- 1,0% per swap. Vanaf Bitcoin en vanaf PaxGold is 0,5%.

Verschillende swaps

Er zijn bij elke munt verschillende markten om mee te handelen:

  • Bitcoin met Goud, Ethereum en Litecoin (BTC/PAXG, BTC/ETH, BTC/LTC)
  • Ethereum met Bitcoin en Goud (ETH/BTC en ETH/PAXG)
  • Litecoin met Bitcoin (LTC/BTC)