VS pakt grote beurzen aan

VS pakt grote beurzen aan

Begin deze week daalden de koersen na het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stappen onderneemt tegen cryptobedrijven die zonder licenties optreden. Dit keer was Binance aan de beurt.

De aanklacht komt niet als een verrassing; het markeert de volgende stap in een reeks van eerdere aanvaringen tussen bedrijven als Binance en Coinbase met Europese toezichthouders.

In dit artikel onderzoeken we de aantijgingen en de mogelijke gevolgen van de toenemende wetgeving.

De beschuldigingen

Met miljarden euro's aan dagelijkse handelsvolumes speelt Binance een belangrijke rol in de wereldwijde handel van cryptovaluta. De terughoudendheid om zich te registreren en te voldoen aan financiële wetgeving heeft toezichthouders zowel in Amerika als Europa gealarmeerd.

Misleiding Amerikaanse Klanten

Om actief te zijn in de VS, moest Binance aan de strenge wetgeving kunnen voldoen. Daarom zette Binance een apart Amerikaans platform op met aangepaste producten. Klanten uit de VS zouden alleen toegang tot binance.us mogen hebben.

Echter stelt de SEC nu dat Amerikaanse klanten wel gewoon toegang tot het internationale platform behielden. Dit zou onderdeel zijn van een groter plan om de Amerikaanse effectenwetten te omzeilen.

“Een effectenwet bestaat uit voorschriften die de uitgifte, handel en het beheer van aandelen, obligaties en afgeleide producten reguleert.”

Ongeregistreerd

Daarnaast beweert de SEC dat Binance functioneert zonder de juiste registraties. Het bedrijf zou meer dan $11,6 miljard aan inkomsten hebben verworven, voornamelijk uit transactiekosten van Amerikaanse klanten. Als de SEC gelijk krijgt van de rechter, kan dit een voorbeeld zijn voor toezichthouders wereldwijd.

De gevolgen

De rechtszaak veroorzaakte de nodige onrust op de markt. Klanten kozen voor zekerheid, met een koersdaling tot gevolg. Bitcoin zakte met meer dan 5% naar de €24.000.

Het belang van regulatie

Aan de andere kant, toont deze zaak het belang van financiële wetgeving voor consumentenbescherming en maatregelen tegen witwassen. Het aanpakken van beurzen die zich hier mogelijk niet aan houden, zorgt voor een veiligere marktomgeving. Dit draagt op haar beurt weer positief bij aan het imago van cryptovaluta.

Rust in Europa

Als klant van Bitmymoney kun je erop vertrouwen dat je veilig kunt blijven handelen in Bitcoin. Dit kan dankzij onze zorgvuldige naleving van de Europese wet die sinds 2020 actief is.

“Voor de wereldwijde acceptatie van Bitcoin is regulatie een essentieel proces.”