Waar wordt de Bitcoinboekhouding bewaard? Er is niet een boekhouding voor Bitcoin, er zijn duizenden kopieen van de boekhouding. Dat is...

Waar wordt de Bitcoinboekhouding bewaard? 

Er is niet één boekhouding voor Bitcoin, er zijn duizenden kopieën van de boekhouding. Dat is waarom je niet stiekem jezelf geld kunt toekennen. Probeer je dat, dan staat in jouw kopie dat je veel bitcoins bezit. Maar niemand in de wereld gelooft je, want in alle andere kopieën van de Bitcoin-boekhouding staat dat je minder bezit.

Bovenstaand plaatje toont waar de 5941 Bitcoin servers zich bevinden. Deze boekhouding wordt in stand gehouden door personen en bedrijven die ervoor kiezen om een kopie te draaien. Bitmymoney heeft bijvoorbeeld 3 Bitcoin servers draaien, die we gebruiken om betalingen in het netwerk te doen en om binnenkomende betalingen te ontvangen.

In het plaatje zie je ook dat Nederland op de 5e plaats staat ter wereld. We lopen voorop bij de ontwikkeling van diensten op deze nieuwe technologie. Bitmymoney is trots daar deel van uit te kunnen maken!