Waarschuwing voor browser plugins

We willen je waarschuwen voor de Cryptsy DogeCoin Live Ticker. Deze extensie lijkt de koers van Dogecoin te geven. Inmiddels is gebleken dat deze plugin een bitcoinadres verandert en zo geld naar de makers stuurt.

Verwijder deze Chrome extensie meteen indien je deze gebruikt.

Plugins in je browser kunnen superhandig zijn. Je krijgt functionaliteit die niet standaard in de browser zit. Let echter wel op; de plugins kijken mee bij al je internetbezoek. Door een plugin of extensie te gebruiken, wordt internetten minder veilig dan wanneer je een kale browser gebruikt. 

Bij de aankoop van bitcoins voer je een bitcoinadres in, waarop je coins wilt ontvangen. Een browser plugin kan bij het versturen het bitcoinadres in het formulier aanpassen, waardoor het geld niet naar jou gaat, maar naar de maker van de plugin.

Bitmymoney heeft geen zicht op plugins in de browser en kan dit niet tegenhouden. Wees selectief bij het installeren van plugins. 

Gebruik voor bankzaken de private stand van je browser. Plugins zijn dan standaard uitgeschakeld. In Chrome start je een private sessie met Ctrl-Shift-N. In Firefox en Internet Explorer met Ctrl-Shift-P.