Wij zijn Hodlonaut

Wij zijn Hodlonaut

Bitmymoney heeft een donatie gedaan aan DefendingBTC. Dit is crowdfunding voor het verdedigen van Bitcoin wanneer leden van de community juridisch worden aangevallen.

Er is iemand die beweert de bedenker van Bitcoin te zijn, en rechtszaken start tegen iedereen die openlijk beweert dat hij liegt.

Wil de echte Satoshi nu opstaan?

Bitcoin is door Satoshi Nakamoto bedacht. Deze naam is een pseudoniem; wie de echte bedenker is, is nog steeds onduidelijk.

Sinds het succes van Bitcoin hebben meerdere mensen geclaimd Satoshi Nakamoto te zijn. Echter niemand heeft ooit het bewijs geleverd.

Dat bewijs is heel eenvoudig. Doordat bekend is welke bitcoins van Satoshi zijn, namelijk de bitcoins die als eerste werden gemined, kan iemand met een kleine transactie uit die bitcoins bewijzen dat hij/zij Satoshi is.

Faketoshi

Een prominente Australiƫr beweert sinds 2016 dat hij Satoshi is, maar heeft nooit het bewijs geleverd. In rechtszaken die hij voert, heeft hij zelfs gemanipuleerd bewijsmateriaal aangeleverd. Hij wordt dan ook wel Faketoshi genoemd.

Oneerlijke strijd

Leden van de bitcoin community noemen dit een valse bewering en blijven hem een leugenaar noemen. In de laatste jaren spant Faketoshi rechtszaken aan tegen iedereen die hem een fraudeur of leugenaar noemt.

Een miljardair, die bevriend is met Faketoshi, financiert de juridische strijd. Degenen die gedaagd worden zijn veelal gewone Twitteraars, die niet over de middelen beschikken om zich te verdedigen.

Bijdrage aan #DefendingBTC

Bitmymoney heeft ervoor gekozen te helpen in deze strijd met een donatie van 0.2 bitcoin. Dit draagt bij aan de eerste rechtzaak van Hodlonaut.
De Bitcoinsoftware, de blockchain en het Bitcoinnetwerk zijn zeer goed bestand tegen aanvallen van buitenaf. Het is belangrijk dat ook het gedachtengoed niet gekaapt kan worden.

Omgekeerd bewijs

Aangezien gevraagd wordt om een soort omgekeerd bewijs, wordt het lastig gemaakt voor de mensen die aangeklaagd worden.

Ontwikkelaar Jonathan Toomin twitterde deze parodie om het duidelijk te maken:

Omdat we deze charlatan geen podium willen geven, hebben wij gekozen om zijn naam niet te noemen. Of in de woorden van Bitcoin Core ontwikkelaar Jonas Schnelli:

"He seeks attention with insane methods. Ignore. Ignore. Don't make him feel important. He is a psychopath."