Wat gaat de koers doen?

Wat gaat de koers doen?

De koersen van Bitcoin en van Ethereum hebben nieuwe records behaald en in de laatste week enkele keren een nieuwe All Time High (ATH) bereikt.

All Time High

Op het moment dat Bitcoin een All Time High bereikt, betekent dit dat 100% van de mensen die Bitcoin bezitten, winst hebben hebben gemaakt op hun Bitcoin-investering.

Taproot

De koers van Bitcoin lijkt al vooruit te zijn gelopen op de komst van Taproot.
Taproot is de langverwachte upgrade van het Bitcoinprotocol dat in november wordt geactiveerd. Gezien de aard van Bitcoin, kan een wijziging niet zomaar worden doorgevoerd. De meerderheid moet instemmen met de wijziging, Taproot kreeg steun van meer dan 90% van het netwerk.

Meer transacties - minder kosten

Taproot zorgt ervoor een efficiƫntere manier om digitale handtekeningen op te slaan. Dit zorgt voor:

  • Minder opslag van gegevens op de blockchain.
  • Meer transacties per blok
  • Lagere kosten per transactie.

Privacy

Met Taproot kunnen complexe scripts in de handtekeningen worden gestopt. Alle betrokkenen weten dat het een smart contract is, maar er wordt 1 handtekening gezamenlijk gezet.
Op de blockchain ziet dat er hetzelfde uit als iedere andere transactie. Dit levert privacy voordelen op, want niemand kan zien wat er achter de handtekening / transactie zit.

Activatie

Taproot wordt bij block 709632 geactiveerd, dit block wordt naar verwachting binnen een paar dagen gemined. Vanaf dat moment kunnen de nieuwe mogelijkheden in gebruik genomen worden. Het zal nog wel even duren voor alle apps hiervan gebruik zullen maken.

Vooruitzichten koers

Volgens PlanB (lees hier meer over zijn model) ligt Bitcoin goed op koers voor een verdere stijging, hij twitterde over het sentiment:

Volgens Madelon Vos kan de Bitcoin nog naar 100.000 dollar. Bekijk hier haar video, waar wederom aandacht wordt besteed aan sparen in Bitcoin en ook voor goud in de Bitmymoney App.

Bitmymoney is geregistreerd bij DNB sinds november 2020 als:

Aanbieder van wisseldienst (exchange: voor wisselen tussen Euro en crypto)
en
Aanbieder van bewaarportemonee (wallet-provider: voor het bewaren van crypto)