Koersupdate Bitcoin

Koersupdate Bitcoin

Geduld is een schone zaak. De markt trekt eindelijk weer aan en brengt Bitcoin tot hoogtes die we dit jaar niet eerder zagen. Tijd voor een nieuwe update.

De prijsontwikkeling zorgde ervoor dat de Bitcoinkoers deze week met meer dan 25% is gestegen. Vanochtend bereikte de koers zelfs €26.500. Blijft dit aanhouden?

Vierjaarsgemiddelde

We bevinden ons weer ruim boven het 4-jaarsgemiddelde, dat nu op de €23.700 ligt. Eind februari bereikte Bitcoin deze koers al, maar wist er toen niet met overtuiging doorheen te breken.

Na een half jaar tijd bevindt de koers zich weer boven het gemiddelde 

Nu is dit wel het geval. Na een half jaar tijd floreren we eindelijk weer boven de magische moving average. Nu is het een kwestie van tijd om te zien of het gemiddelde opnieuw kan dienen als ondersteuning, zoals het het afgelopen decennium heeft gedaan.

Periodiek sparen

Spreid je aankopen in de tijd, ga voor de lange termijn.

Wanneer je deze methode toepast, heb je de afgelopen 6 maanden je stukjes bitcoin onder €20.000 verkregen. Op deze aankopen zou je rendement nu minstens 30% zijn. Zo middel je je valutarisico in de tijd, zonder dat je blijft wachten op “het juiste moment”.

Momentum

Dat Bitcoin nu sneller stijgt dan voorheen, kan meerdere betekenissen hebben. Dat het zou liggen aan de toegenomen schaarste, kan niet het geval zijn. De halvering vindt immers volgend jaar pas plaats.

Het lijkt het erop dat beleggers zich comfortabeler voelen om in te stappen wanneer de koers zich boven het vierjaarsgemiddelde begeeft, of omdat er meer zekerheid is dat de prijs een bodem heeft gevormd.

Het opwaartse momentum geeft het vertrouwen om Bitcoin te kopen, ondanks dat dit een flink hogere koopprijs betekent. Dit is de interessante psychologie achter de markt.

Zoals altijd luidt onze boodschap: spreid je aankopen in de tijd, ga voor de lange termijn.

Bitcoin toont zich sterk tijdens onzekerheid rond de grootbanken in de VS en dit weekeinde Credit Suisse. We zien geen signalen dat er een correctie op de Bitcoinkoers aan zit te komen.