Spaarplan update november

Spaarplan update november

In oktober zijn we op de redactie een spaarplan gestart: De rekening van Satoshi. Dit om te laten zien hoe goed periodiek sparen in de praktijk werkt.

Vorige week deed ons programma automatisch de aankoop voor november. In dit artikel lees je hoe het onze spaarrekening vergaat.

Net als alle vaste spaarders bij Bitmymoney, hebben we een maandelijkse overschrijving ingesteld van onze bank naar ons account. De eerste aankoop was op 13 oktober.

Gemiddeld in het groen

Met twee aankopen gaven we 1000 euro uit. De koersstijging zien we meteen terug in de waarde van onze gespaarde bitcoins, die samen €1.155 waard zijn. Een toename van 15,5% ten opzichte van wat we hebben geïnvesteerd.

Het portfolio na 2 maanden periodiek sparen

Stabiele aankoopprijs

Toen we voor het eerst Bitcoin kochten, stond de koers op het €25.500. In november was de prijs €34.650, waardoor we nu iets minder Bitcoin ontvangen.

Onze gemiddelde aankoopprijs ligt nu op €29.400

Waarom werkt dit zo goed?

Deze maand hadden we de koers mee. Maar ook wanneer de prijs een tijd daalt, werkt periodiek sparen goed. Je programma blijft maandelijks kopen en je ontvangt iets meer bitcoins per aankoop dan bij een hoge koers.

Bij de huidige hoge, ongunstige koers hebben we nu relatief minder Bitcoin gekocht. Vorige maand kregen we bij de destijds lagere, gunstige koers juist meer Bitcoin. 

Doordat we periodiek hetzelfde bedrag investeren, komt dit ten goede aan de gemiddelde aankoopprijs.

Zo blijf je je aan het langetermijnplan houden; zo veel mogelijk bitcoin sparen. Wanneer de koers uiteindelijk aantrekt, zie je dat terug in een beter resultaat.

Spaar met ons mee

Lijkt het je nu ook een goed moment om te beginnen? Start dan nu je eigen spaarplan en spaar met ons mee!