Meer bitcoin voor je euro's

Meer bitcoin voor je euro's

De recente stijging van Bitcoin zorgde voor gemengde gevoelens. Opwinding en onzekerheid wisselen elkaar af, want wat gaat de koers doen?

Periodiek sparen

Je kunt de markt niet timen, maar wel een strategie hebben. Door periodiek te sparen, investeer je regelmatig een vast bedrag, zonder in acht te nemen wat de huidige koers is. Dit houdt je emoties in bedwang.

De rekening van Satoshi

Om je een idee te geven hoe zo’n DCA-portfolio zich ontwikkelt, gaan we zelf sparen. Bij Bitmymoney hebben we een rekening geopend waarin we elke maand een vast bedrag in Bitcoin investeren.

Wij delen het portfolio met jou via ons blog, zodat je zelf kunt zien hoe effectief deze strategie is.

De (nog) lege Bitcoinrekening van Satoshi

Spaar met ons mee

We hebben vervolgens het spaarplan aangemaakt, dit ziet er als volgt uit:

We beginnen met een periodieke overschrijving in te stellen bij onze bank. We kiezen voor 500 euro per maand. Jij kunt uiteraard zelf bepalen met welk bedrag je wilt sparen. 

  1. Overschrijving instellen bij je bank
  2. Muntcode opnemen in de omschrijving 

Overschrijving instellen 

Het instellen van een periodieke overschrijving is eenvoudig. Log in op de App van je bank en start een overschrijving. Daarin kun je kiezen om deze wekelijks of maandelijks te herhalen.

Nadat je een periodieke overschrijving hebt ingesteld, zorgt jouw bank ervoor dat er elke maand een vast bedrag naar Bitmymoney wordt overgemaakt. Zodra wij deze betaling ontvangen, kopen we automatisch Bitcoin voor je en voegen deze toe aan jouw account. Je hoeft hier verder niets voor te doen; alles gaat vanzelf.

Neem in de omschrijving jouw persoonlijke muntcode op. Met deze code koppel je jouw betaling aan je Bitmymoney-account.

Waar vind je jouw persoonlijke muntcode?

In de App:

Je vindt deze code in de Bitmymoney-app door rechtsboven op het spaarvarken te klikken. Hier zie je de code, samen met de rest van de gegevens. Voer de code in als mededeling bij je overschrijving.

Let op: zet geen verdere teksten bij de mededelingen. Ons systeem kan jouw aankoop anders niet verwerken!
Je kunt de code eenvoudig kopiëren en direct in je overschrijving plakken.

Via de site 

Wanneer je de overschrijving via de site doet, vind je jouw muntcodes onderaan je profielpagina of bij het kopen.

Na het instellen wordt er automatisch Bitcoin aangekocht op de door jou gekozen data. Als je direct wilt beginnen, kun je de datum van vandaag selecteren.

De eerste aankoop

We zijn ons spaarplan begonnen op 13 oktober en hebben ingepland dat deze maandelijks wordt herhaald. De eerste overschrijving vond plaats bij een koers van €25.500.

Elke 13e van de maand zal hetzelfde bedrag in bitcoin worden gespaard.

Met dit plan bouw je een spaartegoed op in Bitcoin. In een volgend artikel beschrijven we een exit-strategie, waarmee je in de toekomst op een vergelijkbare manier winst kunt nemen.