De ontrafeling van ons geldstelsel

De ontrafeling van ons geldstelsel

Follow the Money neemt je in deze video mee op een reis door de wereld van het geld. De mooie animatie brengt in kaart hoe ons geldstelsel werkt.

Je ziet hoe de politiek en de financiële sector samenhangen. Wie heeft er macht over en wat zijn de gevolgen voor de samenleving?

Is het nog van deze tijd?

Ongelijkheid groeit, inflatie is hoog. De toekomst van ons geld is onzeker. De video laat zien hoe de inrichting van ons geldstelsel hier een bepalende rol in speelt.

Een kleine groep mensen bezit steeds meer, terwijl de rest van de bevolking achterblijft. Dit leidt tot maatschappelijke spanningen en belemmert een duurzame toekomst.

Noodzakelijke verandering

Er wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het geldstelsel van de toekomst. Dit merk je wanneer in het nieuws gesproken wordt over een nieuwe “digitale euro”.

Wie heeft hierin de touwtjes in handen? En wat betekent dit voor onze democratie?

Bekijk de video nu op FTM.nl

Deze video is een must-see voor iedereen die meer wil weten over de werking van geld en de toekomst van onze economie.

De animatie werd gemaakt door cartograaf Carlijn Kingma. Journalistiek onderzoek werd verricht door Martijn Jeroen van der Linden en Thomas Bollen.

Waarom is dit onderwerp nu belangrijk?

Centrale banken denken wereldwijd na over de toekomst van ons geldstelsel. De Europese Centrale Bank experimenteert met een digitale euro. Digitale technologie kan ons geldstelsel rechtvaardiger maken, maar bedreigt ook onze privacy.

De keuzes die nu worden gemaakt, hebben grote gevolgen voor onze toekomst.

De wereld wordt steeds digitaler. Betalen kan zonder muntgeld eenvoudig en snel. Deze overgang naar digitaal kent ook nadelen. Er is een groot verlies aan privacy. En geld bijdrukken is digitaal makkelijker dan ooit.

Bitcoin biedt een alternatief

In de zoektocht naar een eerlijker geldsysteem biedt Bitcoin een alternatief. Het is digital cash, biedt privacy en is niet bij te drukken.

Dat Bitcoin de logische volgende stap is in de ontwikkeling van geld lees je in Bitcoin, de herontdekking van geld