Eisen zakelijk account

Eisen zakelijk account

Bitmymoney biedt de mogelijkheid om zakelijk te investeren in Bitcoin.

De eisen voor het openen van een zakelijk account zijn iets strenger dan wanneer je privé investeert, maar onze medewerkers staan klaar je te assisteren bij het aanmaken van een zakelijk account.

Wat zijn de eisen om een zakelijke rekening bij Bitmymoney te openen?

De voorwaarden voor het openen van een zakelijk account zijn:

  1. Het bedrijf is een eenmanszaak of een BV.
    Helaas is het niet mogelijk om een account te openen vanuit een stichting.
  2. Wij hebben een uittreksel van de KvK in bezit, waarop vermeldt staat dat jij de eigenaar bent van de BV in combinatie met een ID-verificatie dat aantoont dat jij echt de persoon bent die vermeldt staat in het KvK-uittreksel.
  3. In het geval van meerdere aandeelhouders of als het KvK uittreksel niet de eigenaar weergeeft, hebben wij een uittreksel nodig van het UBO (UBO is de ultimate beneficial owner, de uiteindelijke natuurlijke persoon die eigenaar is) register, alle aandeelhouders dienen zich te verifiëren.
  4. Wanneer de investeringen boven de €15.000 uitkomen, hebben wij een uittreksel nodig van de laatst gedeponeerde jaarcijfers van de onderneming. Zo kunnen wij de herkomst van de geïnvesteerde gelden verklaren en het klantdossier aanvullen.

Indien aan alle voorwaarden is voldaan, kan er aangekocht worden vanaf de zakelijke bankrekening.

Hoe gaat het in het werk?

Je kunt een rekening openen via de app of via de website  https://www.bitmymoney.com/accounts/register/.

Heb je al een persoonlijke account bij ons? Gebruik dan vooral je persoonlijke friendslink. Deze is te vinden in het menu van de app onder ‘Nodig je vrienden uit’.

Wij raden je aan om bij het aanmaken van het account, waar je je voor- en achternaam invult, je bedrijfsnaam in te vullen.

Vervolgens kun je een e-mail sturen naar support@bitmymoney.com vanaf het e-mailadres gekoppeld aan je zakelijke Bitmymoneyrekening. Wij ontvangen dan graag je KvK-nummer dan assisteren onze supportmedewerkers met het voltooien van je account.

Waar moet ik ook rekening mee houden?

Stichting

De Bitmymoney rekening is persoonlijk. Wij mogen een stichting daarom niet accepteren, aangezien wij nooit met zekerheid kunnen vaststellen wie de uiteindelijke belanghebbende is van een stichting(UBO). Er zijn geen regels om de UBO binnen een stichting vast te stellen, een stichting heeft daar grote vrijheid in. Wij zijn wettelijk verplicht om de UBO vast te stellen en dat is met een stichting niet mogelijk.

Daarnaast heeft een stichting geen verplichting tot het deponeren van jaarrekeningen bij de KvK. Een transparante bedrijfsvoering en bedrijfsresultaat is hierdoor niet vast te stellen. Wij kunnen daardoor de herkomst van het vermogen niet vaststellen.

Ter informatie: Een stichting is een rechtsvorm voor het goede doel en heeft zich te houden aan  wettelijke bepalingen die regelen hoe een stichting moet handelen. De stichting moet wettelijk gezien namelijk een bepaald doel hebben dat zij probeert te verwezenlijken. Daarnaast mag dit doel in beginsel niet zijn het doen van uitkeringen aan oprichters of personen die lid zijn van de organen (zoals het bestuur) van de stichting. Ook mogen uitkeringen enkel worden gedaan zolang die een ideële strekking hebben. Eventueel behaalde winst kan niet worden uitgekeerd aan oprichters of bestuursleden en de ideële strekking wordt daarmee ook niet gediend.

Zakelijke rekening van Rabobank

Rabobank heeft besloten dat zij zakelijke crypto-aankopen niet meer zullen faciliteren. Het is daarom niet mogelijk aan te kopen vanaf een zakelijke Rabobankrekening.