‘Ik ga terug naar de basis: Bitcoin’

‘Ik ga terug naar de basis: Bitcoin’

Dorien Aalders (76) is aan het sparen zodat ze straks haar hypotheek in één keer kan aflossen. Met Bitcoin.

"Over twee jaar loopt die af en verlangt de bank de aflossing. Dat hoop ik dan te doen met de bitcoin die we nu hebben. Die moet dan wel nog ongeveer 2,5 keer zoveel waard worden. Maar het jaar is net begonnen en ik verwacht veel van 2024", verklaart Dorien.

Groot huis

Als de Bitcoin in 2026 niet voldoende is gestegen, kunnen Dorien en haar man (76) eventueel ook hun forse huis in Groningen verkopen en kleiner gaan wonen, "maar dan moet ik wel eerst flink opruimen en dat is niet een klus waar ik naar uitkijk". 

Experimenteren

Het bitcoinbezit is verdeeld tussen haar man en Dorien zelf. Daarnaast bezit zij ook nog Ethereum. Haar man heeft een rekening bij Bitmymoney, zij is een paar jaar geleden overgestapt. Hoe komt dat zo?

"Ik wilde wat gaan experimenteren met andere cryptovaluta. Bij Bitmymoney had ik Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Nu heb ik onder andere Ripple gekocht, Bitcoin Gold, Litecoin, Avalanche, Cardano, Chainlink, Polkadot en Dogecoin."

Terug naar Bitcoin

"Mijn kleinkinderen heb ik wat Shiba Inu cadeau gedaan. Daar hebben ze nu een bescheiden winst op, terwijl Bitcoin in 2023 wel drie keer over de kop is gegaan. Die Ripple en de andere coins heb ik inmiddels weer verkocht, met kleine winstjes."

"Ik ga nu terug naar de basis om me te concentreren op Bitcoin en misschien ga ik wel terug naar Bitmymoney."

"Ik ga terug naar de basis: Bitcoin"

Koersbewegingen

Onafhankelijk van haar leeftijd, zit Dorien bovenop haar portefeuille. Zo trekt ze conclusies uit de koersbewegingen van de Bitcoin en de rol die een halving daarin speelt. Ook houdt ze het nieuws bij over wat een Bitcoin EFT, een afgeleid beleggingsproduct, eventueel kan gaan betekenen. 

Wat ze in de afgelopen jaren vooral heeft geleerd, is dat ze haar Bitcoin moet vasthouden. 

Stokoude telefoon

Zo precies als Dorien is, zo slordig is haar man. Die heeft de app van Bitmymoney nog staan op een stokoude telefoon, hij weet zijn wachtwoord niet meer en er is ook nog een oud e-mailadres aan verbonden. "Dat account is natuurlijk veilig bij Bitmymoney, maar hij moet wel even bellen om het te regelen. En daar komt hij steeds niet aan toe, zal ik maar zeggen." Vergelijk het met een spaarbankboekje van vroeger: die rekening met het geld blijft bestaan, ook al heeft de hond het boekje opgeknaagd.Uiteindelijk is dit allemaal gelukt bij Bitmymoney.

Dit artikel is geschreven door Peter de Ruiter