In gesprek met Museon-Omniversum

Bitmymoney ging in gesprek met Museon-Omniversum. Een uitgelezen kans om te vertellen hoe Bitcoin bijdraagt aan een betere wereld. 

De ontmoeting kwam na onze bijdrage aan de crowdfunding van het project Pijlers van Hoop. Het Museon-Omniversum in Den Haag zet zich in voor een leefbare planeet. 

Na wat zoeken tussen enthousiaste kinderen en kleurige opstellingen, vonden we in een donkere gang de overlegkamer. Daar werden we - Olivie en Robert - hartelijk ontvangen door directeur Peter de Haan en Thomas van de Sandt van het wetenschapsmuseum.

De positieve kanten van Bitcoin

Peter en Thomas wisten niet goed wat te verwachten van het gesprek en reageerden positief verrast over hoe begaan Bitmymoney is met een leefbare toekomst. Het vooroordeel bij Bitcoin en Crypto is dat het gaat om snel geld, terwijl Bitmymoney juist een boodschap uitdraagt voor een lange termijn.

Tijdens het gesprek benadrukten we de positieve impact van Bitcoin op onze wereld. Bitcoin biedt toegang tot wereldwijd betalen voor mensen zonder bankrekening en stimuleert een duurzamere energieproductie door miners die overstappen op hernieuwbare energiebronnen.

Donaties in Bitcoin

Museon-Omniversum vroeg of Bitcoin kan worden gebruikt om donaties te ontvangen. Ons antwoord daarop is dat wanneer gedoneerde bitcoins meteen worden omgezet naar euro, er geen meerwaarde is. Bitcoiners zijn zuinig op hun bezit en zullen niet meer geneigd zijn om te doneren dan anderen.

Dit kan anders zijn wanneer Museon-Omniversum Bitcoin omarmt en aanhoudt in plaats van wisselt naar euro. Door een bescheiden exitstrategie toe te passen, kunnen donaties in Bitcoin op de lange termijn in waarde stijgen: wat er in bitcoin vanaf gaat, komt er dankzij de verwachte waardestijging in euro steeds weer bij. Dit is een meerjarenplan, vergelijkbaar met hoe spaarders bij Bitmymoney het doen.

Wanneer een organisatie als Museon-Omniversum donaties in Bitcoin aanhoudt met een  langetermijnvisie, kan het op meer sympathie rekenen van bitcoiners.

Ons gesprek heeft bijgedragen aan een bredere kijk op wat Bitcoin kan betekenen voor de wereld. 

Zelf het Museon-Omniversum bezoeken 

Het speelse Museon richt zich op jongeren met een kleurrijk, educatief programma. In de Omniversum bioscoop beleef je de mooiste natuurdocumentaires alsof je er zelf bij bent. Een leuke tip voor je volgende familieuitje.

Museon Omniversum bestaat samen 160 jaar. Vier mee met hun jubileumactiviteiten tijdens de feestelijke nazomer

Duurzaam ondernemen

Museon-Omniversum zet zich in voor een wereld waarin iedereen zich kan inzetten voor een leefbare planeet. Het wetenschapsmuseum toont met hun Social Handprint aan dat het bijdraagt aan een leefbare wereld.