Je bent jong en je spaart bitcoins voor je toekomst

Je bent jong en je spaart bitcoins voor je toekomst

'Hoeveel zijn mijn maandelijks gespaarde bitcoins waard in de toekomst?' vraagt millennial Marly (28) zich af.

In 2040 is 99% van de bitcoins gedolven. Dan komt er dus bijna niks meer bij en wat er nog komt, duurt zelfs nog lange tijd. Een millennial als Marly (28) gaat dat meemaken. Wat gaat er dan gebeuren, vraagt zij zich af. Hoeveel zijn de bitcoins die zij nu maandelijks spaart bij Bitmymoney, dan waard? Net als velen van haar generatie is Marly bezig met haar pensioen.

Elke dag gluren

Marly heeft bewegingswetenschappen gestudeerd en kwam met Bitcoin in contact bij het bedrijf waar ze met die opleiding werk heeft gevonden. "Die keren wel vier procent van het salaris aan pensioenrechten per jaar uit, maar je kunt zelf bepalen wat je daar mee doet", zegt ze. "Een deel daarvan heb ik via een bank belegd, maar enkele tientjes per maand spendeer ik aan bitcoins." Via de app van Bitmymoney gaat dat allemaal helemaal automatisch. Daardoor hoef ik me er niet elke dag mee bezig te houden.

"In de praktijk gluur ik wel elke dag naar de koers, haha!"

Langer en stabieler

Het was een collega die Marly attent maakte op deze manier van sparen. "Die doet het al wat langer en wat stabieler", zegt ze. "Hij gaat voor de lange termijn. Zelf zit ik nog vaak te dubben of ik mijn inzet moet terugwisselen in euro's, of misschien juist de winst. Ik ben nog wat voorzichtig, bang dat de koers opeens flink onderuit gaat. Ik gebruik daarom alleen geld dat ik kan missen, want wie weet wil ik straks een huis kopen." Ondanks de stijgende curve over alle jaren, die je kunt zien in de app van Bitmymoney, moet Marly kennelijk nog vertrouwen krijgen in dit aspect van de Bitcoin.

Spaarzame jonge mensen

Op haar beurt heeft Marly weer twee vriendinnen aangestoken met de Bitcoin. "Die hebben kort na het openen van een account meteen € 700 winst gemaakt. "Die zijn mij natuurlijk dankbaar en daardoor wacht mij nog een bitcoin-etentje". Een van die vriendinnen is Bjorna, met wie Marly beachvolleybal speelt in de eredivisie. Een team bestaat uit twee spelers. "We spelen door heel Nederland en we hebben daarom behoefte aan een nationale sponsor. Die hebben we gevonden in Bitmymoney. Ze vinden het interessant in contact te zijn met spaarzame jonge mensen."

Team Bitmymoney
Team Bitmymoney

"Tijdens wedstrijden stellen mensen uit het publiek ons soms vragen over bitcoins, want de sponsor staat op onze shirts. Zo verspreidt het vuurtje zich verder."

Een mooi bitcoinjaar

Marly is blij met de Bitmymoney app, waarin je ook kunt sparen in Ethereum en in goud-tokens. Je kunt er nauwkeurig in aflezen welke winst je hebt gemaakt in de loop der tijd: je return-on-investment. Maar Marly heeft nog wel een wens: "Ik wil graag precies kunnen zien wat de aankoop van bitcoins op een bepaalde dag tegen een bepaalde koers heeft opgeleverd. Ik probeer namelijk het fenomeen onder de knie te krijgen. Daarom volg ik ook verschillende experts.”

En wat verwacht Marly dit jaar? ”Ik kijk uit naar de komende halving en verwacht dat het een mooi bitcoinjaar wordt!"

Dit artikel is geschreven door Peter de Ruiter