Voorkom deze 3 fouten bij Bitcoin kopen

Voorkom deze 3 fouten bij Bitcoin kopen

Door het proberen de markt te voorspellen, maken de meeste mensen fouten en wordt er minder rendement behaald, of zelfs geld verloren.

Als je geen ervaren handelaar bent, is de kans groot dat jij hierbij hoort, terwijl dit helemaal niet nodig is. Hieronder de drie meest gemaakte fouten van beginnende beleggers. Doe er je voordeel mee.

1. Je begint nooit

Misschien herken je dit. Je wacht op hét moment om bitcoin te kopen. De gelegenheid doet zich steeds niet voor. Als de koers omhoog gaat wacht je nog even - je wil tenslotte niet te duur kopen. Wanneer de prijs daalt, voelt het weer heel riskant - het kan nog verder zakken.

2. Alles in één keer kopen

De koers is in de tussentijd weer een stuk omhoog geklommen, en je geduld begint op te raken. Wat als de prijs nooit meer zo laag komt? Uit de angst om de hele beweging te missen, koop je in één keer veel meer bitcoin dan je van plan was.

3. Buy high, sell low

En ja hoor, net wanneer je toch bent ingestapt begint de koers al met dalen. Wat nu? De kans is groot dat je in lichte paniek gaat verkopen, op het moment dat de koers harder zakt dan je verwacht had. Komt dit je bekend voor?

Door te veel met handelen bezig te zijn, loop je het risico emotioneel betrokken te raken. Handelen uit emotie leidt vaak tot een verkeerde beslissing.

Hoe dan wel?

Stap gespreid in, koop regelmatig een klein stukje Bitcoin. Lees meer hierover.

Bitmymoney helpt

Je kunt bij de opbouw van je portfolio jezelf beschermen tegen emoties en verkeerde beslissingen. Je inleg verdelen over een langere periode is hiervoor een goede oplossing. Je spreidt je koersrisico en het geeft rust; elke dag de koers volgen en nadenken over kopen of verkopen behoort tot het verleden.

Sinds oktober kun je de rekening van Satoshi volgen, waarin we elke maand Bitcoin sparen.