Den Haag zet zich in voor veilig beleggen

Den Haag zet zich in voor veilig beleggen

Den Haag is van start gegaan met een online campagne om jongeren bewust te maken van het investeren in crypto en de risico's die dit met zich meebrengt.

Minister eens met ons beleid

In het artikel van Forbes dat we afgelopen maand hebben gepubliceerd, staan de punten die wij belangrijk vinden als het gaat om investeren in Bitcoin.
De minister geeft in het interview precies de boodschap die Bitmymoney al sinds het begin uitdraagt, hoe je in Bitcoin moet stappen:

‘’Geef alleen geld uit dat je kunt missen. Bedenk dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.”

Gezond verstand

Investeer met geld wat je daadwerkelijk kunt missen, spreid je inleg over een langere termijn en weet van tevoren wat je koopt, zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Dat de overheid achter dit beleid staat en zich hier ook voor wil inzetten, is een goede zaak. Iedereen kan beleggen in crypto, zolang dit veilig en doordacht wordt gedaan.

De overheid gaat de campagne voeren via verschillende soorten social media. Kijk voor de campagne op hun website.

Sparen de veiligste vorm

Koningin Maxima deelt haar visie over investeren. Volgens Máxima is sparen nog altijd de veiligste manier. Over cryptomunten heeft de koningin ook haar mening klaar staan.

„Als het rendement hoog is, is het risico ook hoog. Dus houd de kleine wijsheden in het achterhoofd.”

Sparen in Bitcoin

Wij onderschrijven dat sparen de veiligste manier is om bezit te vergaren. Of je met de huidige inflatie je spaardoel bereikt valt nog te bezien. Vandaar dat de boodschap van Bitmymoney om een deel van je spaargeld in Bitcoin aan te houden, blijft gelden.