Sparen voor je kind?

Sparen voor je kind?

Bij Bitmymoney spaar je gemakkelijk voor de toekomst van je kind.

De wereld van onze kinderen wordt steeds digitaler. Hun wereld is online. Hun games, zoals Roblox en Minecraft, worden wereldwijd gespeeld en kennen geen landsgrenzen.

Hoe spaar je verstandig voor je kind? Als ik nu 5.000 euro op een spaarrekening zou zetten voor een kind, dan is dat bedrag over achttien jaar aanzienlijk minder waard. Er staat nog steeds 5.000 op de rekening, maar doordat alles duurder wordt, kun je er minder van kopen. De bitcoinmarkt bestaat nu twaalf jaar en kende fikse koersschommelingen, zowel naar boven als naar beneden- de afgelopen twaalf jaar is de waarde – ondanks die schommelingen – flink toegenomen. Het ziet ernaar uit dat bitcoins alleen maar meer waard zullen worden en daarom is het verstandig om nu al een beetje te sparen.

Bitmymoney maakt het je makkelijk om elke maand Bitcoin voor je kind te sparen. Met de handige app houd je inzicht in je bezit en kun je op elk moment terugwisselen naar euro op je bankrekening.

Enkele tips om Bitcoin te sparen voor je kind

Studie, rijbewijs, veel ouders sparen voor de toekomst van hun kind. Wij delen vier tips om te sparen voor je kind.

1. Rekening op naam van je kind

Zet de Bitcoinrekening op naam van je kind. Dan kun je jaarlijks een bedrag van 6.633 (per 2024) euro belastingvrij schenken. Als je een account hebt dat op naam van je kind staat, kun je dat gemakkelijk aantonen bij je belastingaangifte. Als je minder dan 6.633 euro per jaar koopt, hoef je over de schenking dus geen schenkbelasting te betalen. Na de achttiende verjaardag kan het account worden overgeheveld naar je kind.

2. Maandelijks sparen

De koers van de Bitcoin schommelt erg, daarom adviseert Bitmymoney aankopen te spreiden. Dat wil zeggen dat het beter is regelmatig voor een klein bedrag aan bitcoins aan te schaffen, dan één grote transactie te doen. Door maandelijks te sparen, spreid je de investering. Soms koop je voordelig, soms iets duurder. De ervaring leert dat je onderaan de streep altijd een percentage rendement behaalt en zo een mooi spaarpotje opbouwt. Handig: je kunt dit proces in z’n geheel uitbesteden aan Bitmymoney, dan worden jouw bitcoins automatisch aangeschaft en heb je er geen omkijken naar.

3. Ga voor de lange termijn

Met Bitcoin spaar je in het geld van de toekomst. Snel kopen en verkopen om zo winst op te strijken, wordt afgeraden. Je vermindert daarmee alleen het aantal bitcoin dat je hebt, verkochte bitcoin stijgen niet meer mee met de koers. Spaar voor de lange termijn. Bitcoin wordt gezien als het digitale goud. Het is een schaarse valuta – er komen 21 miljoen bitcoins op de markt en het is niet bij te drukken. Als de verwachtingen uitkomen, wordt Bitcoin meer waard de komende jaren.

4. Stel een doel

Bedenk voor welk doel je wilt sparen. Studie van je kind, rijbewijs of een wereldreis. Een doel helpt om aan je plan vast te houden. Wil je eerder je gespaarde bitcoins verkopen, dan kan dat. Ongeacht wat je daarmee van plan bent. Jouw bitcoins, jouw opbrengst, jouw plannen. Het behalen van jouw spaardoel is een goede reden om je bitcoins wél te verkopen.

Als je spaart met geld dat je kunt missen, hoef je je nooit zorgen te maken. Raak niet in paniek als de koersen dalen, of in extase als ze enorm stijgen. When in doubt, zoom out. Hou vol, laat staan en wacht rustig tot jij je spaardoel hebt behaald.

Hoe maak ik een account aan voor mijn kind?


Je kunt bij Bitmymoney gemakkelijk een account aanmaken voor je kind via de website www.bitmymoney.com. Een kinderaccount dient een uniek e-mailadres te hebben en een telefoonnummer.

Wij kunnen je helpen om een rekening aan te maken voor je kind. Stuur een e-mail naar support@bitmymoney.com.

E-mailadres

Indien je zelf gebruik maakt van gmail, is het mogelijk een kinderaccount te maken zonder een nieuw e-mailaccount voor je kinderen te openen. Je kunt dan op de volgende wijze het e-mailadres invullen: (eigengebruikersnaamgmail)+(naamvanjekind)@gmail.com. Voorbeeld: janjansen+kind@gmail.com.

Op deze manier staat er een uniek e-mailadres geregistreerd in het account van je (klein)kind, maar komt de correspondentie toch binnen op jouw primaire e-mailaccount. Helaas werkt dit niet voor andere e-mailproviders dan Gmail.

Telefoonnummer

Als je (klein)kinderen nog geen telefoonnummer hebben, kunnen wij zolang jouw telefoonnummer gebruiken. Als je zelf al een account bij ons hebt, en je wil hetzelfde telefoonnummer gebruiken, moet je ons dat even laten weten.

Identificatie

Indien je (klein)kind grotere bedragen in zijn of haar account heeft (niveau 2), zal hij/zij zich moeten identificeren. Als de kinderen nog geen 18 jaar zijn, zullen wij akkoord vragen van de ouder/voogd en vragen of de ouder zich ook identificeert vanwege de wettelijke verplichtingen.

Makkelijk via e-mail sturen

Je kunt door gebruik te maken van Send-to-friend heel eenvoudig Bitcoin, Litecoin of Ethereum in het account van je kind zetten. Je kind of kleinkind ontvangt dan een e-mail met jouw persoonlijke bericht.