Volg je spaarreis

Volg je spaarreis

Sparen in Bitcoin kan voelen als een reis met tegenwind. Wanneer de koers vlak na een aankoop daalt, lijkt het alsof je achteruit bent gegaan, terwijl je in Bitcoin juist een stap de goede kant op zette.

Bitcoin sparen is een langetermijnstrategie. Wanneer de koers flink schommelt zijn we geneigd om onze strategie te heroverwegen of zelfs helemaal op te geven.

Je kunt jouw spaarreis terugvinden in de App

Extra houvast

Bij Bitmymoney begrijpen we hoe uitdagend dit kan zijn. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld om je voortgang inzichtelijk te maken, zodat je gemotiveerd blijft om je aan je spaarplan te houden; de spaarreis.

“If you want to go fast, travel alone. If you want to go far, travel together.”

Hoe werkt het?

Je begint je reis in een van vijf niveaus.

Voor elke munt zie je jouw positie ten opzichte van andere Bitmymoney-gebruikers die zich in een vergelijkbare fase van hun spaarreis bevinden.

Het mooie is: de koers heeft geen invloed op je behaalde voortgang.

De vijf niveaus


Het Zeepaardje

Niveau 1

Met zijn compacte formaat is het zeepaardje een bijzondere verschijning, klaar om de verborgen dieptes van de zeewereld te verkennen.

De Krab‌

Niveau 2

Eenmaal verder op je reis bevind je je in het domein van de krabben. Als lichtgepantserde krab, ben je een meester in het beschermen van je bezit.

De Octopus‌

Niveau 3

Halverwege de reis heb je je opgewerkt tot octopus. Je hebt behoorlijke armslag en het vermogen om je te camoufleren.

De Dolfijn‌

Niveau 4

Zoals een dolfijn zich moeiteloos door het water beweegt, manoeuvreer jij je met gemak door de cyclussen heen, gebruikmakend van de zee aan nieuwe kansen.

De Walvis‌

Niveau 5

Als walvis beweeg je met rust en zelfvertrouwen door de financiële oceanen.

Zichtbaarheid van je vooruitgang

Met de spaarreis wordt het makkelijk om de resultaten van je inspanningen in real-time te zien. Het effect van periodiek sparen komt hierdoor beter tot zijn recht.

Je positie in Bitcoin voor je aankoop
Na je aankoop zie je dat je vooruit bent gegaan

Voortdurende Motivatie

De spaarreis laat je eigen groei zien door deze in de context van andere gebruikers te plaatsen. Iedere aankoop, hoe klein ook, verbetert je positie. Dit voegt een speels element toe aan de App en geeft jou een tastbaar doel om naartoe te werken.