Vooruitblik Bitcoin 2021

Vooruitblik Bitcoin 2021

De koers van Bitcoin is dit jaar met 192% gestegen en is nu op zijn hoogste punt ooit. Dit is een mooi resultaat voor een munt die bijna 12 jaar bestaat. De hoge koers roept bij gebruikers ook vragen op.

Ben ik te laat om bitcoins te kopen?

Heb je de beslissing om te beginnen met Bitcoin voor je uitgeschoven en wacht je op “het moment” om te beginnen? Bitmymoney heeft twee tips voor je.
Ten eerste kun je je koersrisico spreiden door periodiek te sparen met kleine bedragen. Daalt de koers, dan krijg je meer Bitcoin voor je geld. Stijgt de koers, dan heb je winst op je eerder gekochte bitcoins.
Ten tweede raden we aan om voor een lange termijn te sparen. Wij zien Bitcoin als het geld van de toekomst, geen snel-rijk-programma.

"Het beste moment om met Bitcoin te beginnen was 9 jaar geleden. Het op één na beste moment… is vandaag."
- Bitmymoney radioreclame 2017

Wat gaat de koers doen?

Bij een hoge koers hoog kun je het gevoel krijgen dat die elk moment kan dalen. Een model kan helpen om de koers te duiden. In eerdere artikelen hebben we het stock-to-flow model uitgelicht, als houvast voor verwachtingen omtrent de koers van Bitcoin.
Het model voorspelt een forse stijging van de koers elke vier jaar. Dit model heeft zich bewezen in 2013 en 2017 en voorspelt in 2021 opnieuw een forse stijging. De koers in december volgde de lijn van dit model. Het model voorspelt voor het einde van het jaar een Bitcoinkoers van bijna €21.000.

Lees ons artikel over het Bitcoin stock-to-flow model voor meer informatie.

Waarom stijgt de koers zo hard?

Van steeds meer bedrijven en fondsen is bekend dat zij grote hoeveelheden bitcoins kopen als investering. Dit is een trend die in 2020 is ingezet. Deze organisaties kopen opgeteld meer bitcoins dan er door mining in omloop komen.
De vraag naar bitcoins neemt toe, terwijl het aanbod afneemt. Dit verklaart de forse stijging.