Waarom zou jij beleggen in Bitcoin?

Waarom zou jij beleggen in Bitcoin?

Wij bij Bitmymoney geloven in Bitcoin als onafhankelijk, internationaal geld dat de wereldeconomie gaat veranderen. Maar ook als je niet deze overtuiging deelt, kan Bitcoin nog steeds een interessante belegging zijn.

Stock-to-flow model

Vorig jaar is een model gepubliceerd dat een voorspelling doet over de prijs van Bitcoin over de komende 6 jaar. Dit model wordt ook toegepast om de prijs te voorspellen van andere schaarse goederen zoals goud en zilver.

Bij Bitcoin is de schaarste voorspelbaar, elke 4 jaar halveert het aantal nieuwe bitcoins dat in omloop komt. Daardoor wordt Bitcoin schaarser en daarmee stijgt de prijs.
Historisch heeft het model zich bewezen, als je kijkt naar de prijsontwikkelingen in 2013 en 2017. De koers ging elke 4 jaar ongeveer keer 10.

Het model voorziet dit ook voor 2021. In mei 2020 wordt het aantal nieuwe bitcoins dat in omloop komt opnieuw gehalveerd. Het model voorziet een zeer forse stijging. Eind 2021 zal de Bitcoinkoers 90.000 euro raken volgens het model.

Instappen in Bitcoin

Als je nu wil beginnen met Bitcoin is het handig om rekening te houden met de volgende punten:

  1. Natuurlijk is het zo dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden. Het model kan niet uitkomen.
  2. Je raakt nooit meer kwijt dan je inleg
  3. Koop niet voor meer dan 1 à 2% van je spaargeld
  4. Komt het model uit, dan heb je een mooi rendement

Meer weten over het Stock-to-flow model?

Lees voor meer uitleg ons artikel over het Stock-to-flow model.


Tweets

En als je Bitcoin niet alleen wilt vasthouden voor de mogelijke waardestijging, dan bieden deze tweets uit 2018 houvast:

Remind me again why i would ever need to own bitcoin, other than to speculate on its future value ?  - @jess1jesse
Same as with any other form of wealth/value standard.

You can use it to spend, pass to your family, create businesses, donate, maker other people's live's better - anything you can currently do with value.

Your choice. - @karalhoin