Deze week: tips op Twitter en ..

Deze week: tips op Twitter en ..

Bitcointips op Twitter

Twitter heeft het mogelijk gemaakt je favoriete Twitteraccounts te belonen met een fooi in Bitcoin. De sociale app gebruikt hiervoor het Lightning netwerk. Dit is een uitbreiding van Bitcoin, waarmee je bijna gratis kleine betalingen kunt doen, van waar dan ook ter wereld.

De functionaliteit is nu actief in de Verenigde Staten en wordt geleidelijk beschikbaar voor iedereen. Binnenkort kun je je favoriete twitteraars financieel ondersteunen met Bitcoin!

Evergrande, Grande schulden

Het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande zit in moeilijk vaarwater. Evergrande heeft een schuld van 260 miljard euro en heeft vandaag een rentebetaling gemist. Dit zou kunnen betekenen dat het bedrijf niet meer te redden is. Vooralsnog hebben Chinese staatsmedia geen aanwijzingen gegeven dat een reddingspakket in de maak is.

De problemen bij deze vastgoedreus zijn een schrikbeeld voor de financiële markten. Het is onduidelijk welke financiële instellingen geraakt gaan worden. Dit brengt grote onzekerheid met zich mee voor de internationale economie. Zelfs de Bitcoinkoers lijkt niet onberoerd door de perikelen rondom Evergrande.

Crypto-transacties illegaal in China - oud nieuws?

Meer slecht nieuws uit China. Vandaag kwam naar buiten - via Bloomberg - dat de Chinese overheid crypto-transacties, net als het delven van Bitcoin, illegaal heeft verklaard. Volgens andere bronnen is dit het standpunt van China al 5 jaar en is dit nooit veranderd.

Een achterliggende reden voor de strenge maatregel is dat China geen invloed kan uitoefenen op Bitcoin. Bitcoin werkt decentraal, biedt anonimiteit aan de gebruiker en de staat kan geen controle over de munt uitoefenen. Daarom werkt China aan een eigen alternatief voor bitcoin, de digitale yuan. De voordelen van Bitcoin ontbreken bij de digitale yuan: deze wordt uitgegeven door de centrale bank en de overheid kan alle transacties volgen en biedt daardoor geen bescherming van privacy aan de gebruikers.

Het effect van deze publicatie is direct merkbaar op de Bitcoinkoers. Hierbij kan worden opgemerkt dat het grootste deel van de Chinese bedrijven actief in Bitcoinhandel en mining haar activiteiten eerder dit jaar al naar het buitenland heeft verplaatst.

El Salvador

Op 7 september werd Bitcoin wettig erkend als betaalmiddel in El Salvador. Honderden gebruikers bij Bitmymoney deden mee aan de actie om El Salvador een boost te geven, door allemaal tegelijk een een beetje Bitcoin te kopen.

Historische dag voor Bitcoin
Vandaag is het zover. Op 7 september 2021 is El Salvador het eerste land terwereld geworden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen. Hoe is Bitcoin een wettelijk betaalmiddel?De Salvadoriaanse nationale munt - de colón - werd in 2001 instabiel. Sindsdienwordt de Amerikaanse dollar g…

Inmiddels heeft 25% van de El Salvadoraanse bevolking de betalingsapp Chivo geinstalleerd en wordt Bitcoin steeds vaker gebruikt als betaalmiddel.

Preview van de officiële Chivo app

Mobiele Bitcoin apps (geel) staan hoog in de ranglijsten in El Salvador: