MicroStrategy vergroot Bitcoin-positie

MicroStrategy vergroot Bitcoin-positie

MicroStrategy, een bedrijf voor business intelligence dat bekend staat om de enorme hoeveelheid Bitcoin op de bedrijfsbalans, vergroot haar positie te midden van het recente herstel van de cryptomarkt.

Medeoprichter en bestuursvoorzitter Michael Saylor ziet in Bitcoin de wereldreservemunt van de toekomst. Onder zijn leiding startte het bedrijf in 2020 met het omzetten van dollarreserves in Bitcoin op de balans.

MacroStrategy

Voor het beheer van de bitcoins richtte MicroStrategy speciaal een dochteronderneming op, genaamd MacroStrategy. In maart 2022 sloot MacroStrategy een termijnlening van €188 miljoen ($205 miljoen) af bij Silvergate Bank. Het onderpand bedroeg een deel van de Bitcoin in eigendom van MacroStrategy zelf.

De lening werd aangewend om meer bitcoins te kopen. De termijn van de lening zou in maart 2025 aflopen.

Afgelost met korting

Saylor kondigde 27 maart op Twitter aan dat het bedrijf de lening van €188 miljoen bij Silvergate vroegtijdig heeft afbetaald. De bankrun van vorige maand bracht Silvergate in liquiditeitsproblemen, waardoor de bank noodgedwongen staatsobligaties met grote verliezen moest verkopen.

Verwijzend naar een formulier van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, benadrukte Saylor dat de Silvergate-lening nu volledig is afgelost. Deze beslissing kwam tot stand, nadat Silvergate vorige maand failliet werd verklaard.

In ruil voor directe afbetaling van de lening, kreeg MacroStrategy een aanzienlijke korting van 22%.

Saylor koopt de dip, tweemaal

Naast het aflossen van de lening, koos het bedrijf ervoor om haar positie verder te vergroten en nóg meer Bitcoin te verwerven. Op 23 maart kocht MacroStrategy 6.455 BTC voor €137 miljoen ($150.000.000), tegen een prijs van €21.344 per bitcoin.

Vandaag, 5 april, maakte Saylor bekend 1.045 BTC te hebben gekocht voor 27 miljoen, tegen een prijs van €25.682 per bitcoin.

In totaal bezit MicroStrategy nu 140.000 munten.

Gemiddeld op verlies

Het totaal geïnvesteerde vermogen bedraagt €3.82 miljard. Met een huidige marktwaarde van €3.63 miljard staat de Bitcoin-positie nog op verlies.

De recente aankopen brachten de gemiddelde kostprijs omlaag tot €27.321 per munt. Met het opwaartse verloop van de Bitcoinkoers kleurt MicroStrategy's portfolio bijna weer groen.

Toekomstvisie en strategieën voor MicroStrategy

Naar verwachting zal het bedrijf blijven investeren in Bitcoin en is dit niet hun laatste aankoop. MicroStrategy houdt tegelijkertijd vast aan hun core business, het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het aanbieden van diensten in de business intelligence en analytics-markt.

Met haar toekomstvisie die sterk gericht is op Bitcoin, hoopt MicroStrategy niet alleen waarde te creëren voor aandeelhouders en klanten, maar ook nieuwe kansen te benutten in de snel veranderende wereld van digitale valuta en blockchain-technologie.