Waarom stijgt de Bitcoinkoers?

Waarom stijgt de Bitcoinkoers?

bijgewerkt 31 oktober

Sinds begin oktober zit de koers van Bitcoin stevig in de lift. De maand opende op €9.180 per bitcoin en steeg tot 20 oktober naar €10.000. Op de 31ste bereikte de koers het voorlopig hoogste punt op €11.820, een stijging van 28%.

Steeds meer bedrijven nemen Bitcoin op de balans en Paypal kondigde aan dat gebruikers Bitcoin kunnen kopen, verkopen en aanhouden.

Lees meer over de lange termijn koers-ontwikkeling in ons artikelen koersontwikkeling na de halving en koersstijging volgens plan B.

Bitcoin op de balans

Het positieve sentiment in de eerste weken is goed te verklaren door het nieuws dat steeds meer bedrijven Bitcoin opnemen in hun eigen vermogen. Hieronder zie je een lijst met beursgenoteerde bedrijven en hun positie in Bitcoin.

bitcointreasuries.org
JPMorgan noemt de $50 miljoen Bitcoin investering van Square - een Amerikaanse financiële dienstverlener - een 'Strong Vote of Confidence' voor de cryptocurrency.

Aankondiging

Hier bovenop kwam de aankondiging van Paypal dat zij Bitcoin gaan aanbieden op hun platform. Voor de 347 miljoen klanten van Paypal wordt het mogelijk om Bitcoin te kopen, aan te houden en te verkopen. Uiteindelijk zal het mogelijk worden om met bitcoin te gaan betalen in alle webshops die bij Paypal zijn aangesloten.

Dit nieuws kwam naar buiten op 21 oktober, en zorgde voor een flinke sprong in de koers. Paypal is een van de grootste online betaalnetwerken ter wereld en het feit dat zij Bitcoin omarmen zal een groot effect hebben op de adoptie van Bitcoin wereldwijd.

Nog niet versturen bij Paypal
Het is een voorzichtige eerste stap van Paypal, waarbij Bitcoin nog niet volledig tot haar recht komt. Het zal voor gebruikers niet mogelijk zijn om Bitcoin te versturen naar externe wallets of naar andere Paypal account houders.

Naast Bitcoin zullen Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash toegevoegd worden.