Satoshi's rekening mei 2024

Satoshi's rekening mei 2024

We kregen veel Bitcoin voor onze euro’s deze maand. De koers daalde 8%. Dit is waarom je een spaarstrategie werkt.

In Satoshi's rekening sparen we elke maand voor €500 in Bitcoin. Dit doen we sinds oktober 2023, om te laten zien hoe eenvoudig Bitcoin sparen is.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd.

In mei spaarden we 0,00873807 bitcoin met onze aankoop:

De aankoop van mei in de Bitcoinrekening van Satoshi

Dit bedrag in Bitcoin valt 8% hoger uit dan vorige maand, doordat de koers iets lager lag.

Periodieke overschrijving

De betaling hebben we bij de bank ingepland op de 13e van elke maand. Deze maand viel dit mooi op maandag en kregen we om 8.03 uur de bevestiging dat de aankoop geslaagd was.

Rendement

Deze maand deden we de 8e aankoop in ons Bitcoinspaarplan. Dit was tegen een lagere koers. Dit is gunstig voor de aankoop in mei, maar de waarde van ons bezit daalde ten opzichte van april. Met deze aankoop erbij, komen we nog net hoger uit.

In onderstaande grafiek vind je de kosten van de maandelijkse aankopen (blauw) en de waarde van de gekochte Bitcoin (groen):

De gespaarde bitcoins zijn nog steeds ruim meer waard dan het totale geïnvesteerde bedrag, doordat de koers hoger ligt dan de gemiddelde aankoopprijs in het spaarprogramma.

In cijfers

Sinds de start spaarden we 0,09386406 bitcoins in Satoshi's rekening. We maakten in deze periode €4.000 over naar Bitmymoney om te sparen in bitcoin.

Bij de aankoop gisteren waren de gespaarde bitcoins € 5.309 waard. De koers was €56.556.

Het rendement van Satoshi's rekening bedraagt (5.309-4.000) / 4.000 = 32,7%.

Bitcoinkoers

De afgelopen maand kende een licht dalende trend. De prijs bewoog van boven 61.000 richting 57.000 euro per bitcoin, met een flinke dip in de start van de maand.

Dit is duidelijk zichtbaar is in onderstaande grafiek:

Bitcoinkoers afgelopen maand

Koersverloop

Op 20 april vond de vierde Bitcoin halving plaats: de beloning voor Bitcoinminers om het netwerk veilig te houden halveerde. Dit betekent dat een bitcoin tweemaal zo duur is geworden om te minen.

Ondanks een opbouw van nieuws en speculaties over deze gebeurtenis, maakte de koers van Bitcoin geen sprong eind april.

Bitcoinkoers afgelopen jaar

Oktober vorig jaar begonnen we met sparen in Satoshi’s rekening. Tijdens acht maanden sparen, zagen we een koersstijging van 121%.

Vooruit kijken

Sparen is een langetermijnstrategie, geënt op de kennis dat niemand de Bitcoinkoers kan voorspellen. Periodes van koersdaling zijn te verwachten en juist door periodiek te sparen vlakken we dit koersrisico uit.

Eerdere halvings werden gevolgd door een periode van koersstijging, die plaatsvond over een periode van anderhalf jaar. Geduld is geboden. Wij sparen rustig verder en updaten je elke maand over het resultaat van de spaarstrategie.

Zelf Bitcoin sparen?

Het is goed je te realiseren, dat je de markt niet kunt timen. Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd. Deze methode heet Dollar Cost Averaging (DCA).

Je kunt bij Bitmymoney eenvoudig DCA-sparen door een periodieke overschrijving in te stellen, met een spaarbedrag dat bij jou past.

Door periodiek te sparen stel je jouw start met Bitcoin niet langer uit.