Satoshi's rekening april 2024

Satoshi's rekening april 2024

De koers daalde 9%. Wat doet dit met het rendement van Satoshi's rekening? Lees over wat je van een spaarstrategie kunt verwachten.

In Satoshi's rekening sparen we elke maand voor €500 in Bitcoin. Dit doen we sinds oktober 2023, om te laten zien hoe eenvoudig Bitcoin sparen is.

In april spaarden we 0,00802514 bitcoin met onze aankoop:

De aankoop van april in de Bitcoinrekening van Satoshi

Dit bedrag in Bitcoin valt 9% hoger uit dan vorige maand, doordat de koers iets lager lag.

Instant payment

De periodieke overschrijving staat gepland op de 13e elke maand. In april viel dit op een zaterdag, in het weekeinde.

In het weekeinde en op feestdagen werken instant betalingen nog niet tussen alle banken in Nederland.

De overschrijving werd pas op maandagochtend gemeld bij de bank van Bitmymoney. Vandaar dat de aankoop twee dagen na de 13e is uitgevoerd.

Rendement

Deze maand deden we de 7e aankoop in ons Bitcoinspaarplan. Dit was tegen een gunstiger koers. Dit betekent wel dat de waarde van ons bezit is gedaald ten opzichte van maart. Met de aankoop van deze maand erbij, komen we toch hoger uit.

In onderstaande grafiek staan de kosten van de maandelijkse aankopen (blauw) en de waarde van de gekochte Bitcoin (groen) weergegeven:

De gespaarde bitcoins zijn nog steeds ruim meer waard dan het totale geïnvesteerde bedrag, doordat de koers hoger ligt dan de gemiddelde aankoopprijs in het spaarprogramma.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd.

In cijfers

In een half jaar spaarden we 0,08512599 bitcoins in Satoshi's rekening. We maakten in deze periode €3.500 over naar Satoshi's Bitcoinrekening. 

Bij de laatste aankoop waren de gespaarde bitcoins € 5.230 waard. De koers was toen €61.433.

Het rendement van Satoshi's rekening bedraagt (5.230-3.500) / 3.500 = 49%.

Bitcoinkoers

De afgelopen maand kende een onrustige Bitcoinkoers. De prijs bewoog tussen 57.000 en 66.000 euro, en als trend was de beweging vooral sideways.

Dit is duidelijk zichtbaar is in onderstaande grafiek:

Koersverloop Bitcoin afgelopen maand

Koersverloop

Er is geen duidelijke reden aan te wijzen voor dit wispelturige gedrag. Mogelijk speelt de onzekerheid op, nu de Bitcoin halving dichterbij komt. Rond 20 april wordt het aantal nieuwe bitcoins dat in omloop komt per dag gehalveerd. Deze gebeurtenis zorgt voor uiteenlopende ideeën over wat dit voor de koers van Bitcoin gaat betekenen.

Bitcoinkoers afgelopen jaar

Vooruit kijken: na de halving

Oktober vorig jaar begonnen we met sparen in Satoshi’s rekening. Nu, zeven maanden en 140% koersstijging later, rijst de vraag wat de lange termijn gaat brengen.

Dat de toekomst zich niet laat voorspellen, weerhoudt analisten er niet van een analyse naar de toekomst te maken. En de stemming is zeer positief onder Bitcoin-analisten. Zij zien een toename in vraag naar Bitcoin vanuit de ETF's en een afname in het aanbod door de Bitcoin halving die in april plaatsvindt. 

Na de halving, zal de beloning voor Bitcoinminers om het netwerk veilig te houden gehalveerd zijn ten opzichte van nu. Met andere woorden, na de halving is een Bitcoin 2x zo duur om te minen. De miners zullen een hogere prijs voor de nieuwe bitcoins verwachten, wanneer ze deze te koop aanbieden.

Zelf Bitcoin sparen?

Het is goed je te realiseren, dat je de markt niet kunt timen. Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd. Deze methode heet Dollar Cost Averaging (DCA).

Je kunt bij Bitmymoney eenvoudig DCA-sparen door een periodieke overschrijving in te stellen, met een spaarbedrag dat bij jou past.

Door periodiek te sparen stel je jouw start met Bitcoin niet langer uit.