Satoshi's rekening juli 2024

Satoshi's rekening juli 2024

De bitcoinkoers daalde flink sinds onze vorige aankoop. Periodiek sparen middelt de koersschommelingen uit. Zo kun je vrij van zorgen op vakantie.

In Satoshi's rekening sparen we elke maand voor €500 in Bitcoin. Dit doen we sinds oktober 2023, om te laten zien hoe eenvoudig Bitcoin sparen is.

De aankoop van juli in de Bitcoinrekening van Satoshi

In juli spaarden we 0,00856304 bitcoin met onze aankoop. Deze maand krijgen we dus meer bitcoin voor 500 euro, omdat de koers lager ligt.
De bitcoins die we eerder kochten, zijn met deze koers minder waard geworden. Dit is waarom we periodiek sparen: door regelmatig te kopen, wordt de gemiddelde aankoopkoers stabieler.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd.

Periodieke overschrijving

De betaling hebben we bij de bank ingepland op de 13e van elke maand. Deze maand viel dit op een zaterdag, waardoor de aankoop op maandagochtend werd verwerkt. We kregen om 8.00 uur de bevestiging dat de aankoop geslaagd was.

Rendement

Deze maand deden we de 10e aankoop in ons Bitcoinspaarplan. Door de gedaalde koers zien we een grotere aankoop dan in juni. De koersdaling zie je terug in de totale waarde van het spaartegoed: met de aankoop van €500 bleef de totale waarde gelijk.

In onderstaande grafiek vind je de kosten van de maandelijkse aankopen (blauw) en de waarde van de gekochte Bitcoin (groen):

Rendement van het spaarprogramma

De gespaarde bitcoins zijn ruim meer waard dan het totale geïnvesteerde bedrag, doordat de koers hoger ligt dan de gemiddelde aankoopprijs in het spaarprogramma.

In cijfers

Sinds de start spaarden we 0,11032701 bitcoins in Satoshi's rekening. We maakten in deze periode €5.000 over naar Bitmymoney om te sparen in bitcoin. 
Bij de laatste aankoop zijn de gespaarde bitcoins €6.367 waard.

Het rendement van Satoshi's rekening bedraagt (6.367-5.000) / 5.000 = 27,3%.

Bitcoinkoers

De Bitcoinkoers bewoog de afgelopen dertig dagen flink omlaag. Bij de vorige aankoop stond de koers net onder 63.000. Om daarna gestaag te dalen tot zelfs onder 52.000 euro per bitcoin.

Sinds dit weekeinde veert de koers op. Dit is goed zichtbaar is in onderstaande grafiek:

Bitcoinkoers afgelopen maand

Koersverloop

Als je geschrokken bent van de koersdaling, bedenk dan dat tot februari dit jaar de koers twee jaar lang niet boven €50.000 kwam. We zijn in 4 maanden gewend geraakt aan de mooie koers van rond de 60 duizend euro.

In oktober 2023 begonnen we met sparen in Satoshi’s rekening. Na 10 maanden sparen, zien we dat de koers van Bitcoin meer dan verdubbeld is (+126%).

Bitcoinkoers afgelopen jaar

Vooruit kijken

Sparen is een langetermijnstrategie, geënt op de kennis dat niemand de Bitcoinkoers kan voorspellen. Periodes van koersdaling zijn te verwachten en juist door periodiek te sparen vlakken we dit koersrisico uit.

Eerdere halvings werden gevolgd door een periode van koersstijging, die plaatsvond over een periode van anderhalf jaar. Geduld is geboden. Wij sparen rustig verder en updaten je elke maand over het resultaat van de spaarstrategie.

Zelf Bitcoin sparen?

Het is goed je te realiseren, dat je de markt niet kunt timen. Je weet niet wat de koers gaat doen, waardoor elke aankoop een beslissing wordt die je moet nemen. Dat maakt dat je veel met de koers bezig bent en dat geeft onnodig stress. Sparen moet iets zijn wat je doet, zonder te hoeven nadenken.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd. Deze methode wordt ook wel dollar cost averaging genoemd.

Door dit automatisch te doen, kun je zonder erover na te hoeven denken Bitcoin sparen. Je kunt bij Bitmymoney eenvoudig Bitcoin sparen door een periodieke overschrijving in te stellen, met een spaarbedrag dat bij jou past.

Door periodiek te sparen stel je jouw start met Bitcoin niet langer uit.