Satoshi's rekening juni 2024

Satoshi's rekening juni 2024

De bitcoinkoers ligt 10% hoger deze maand. Lees wat deze stijging betekent voor ons spaarrendement.

In Satoshi's rekening sparen we elke maand voor €500 in Bitcoin. Dit doen we sinds oktober 2023, om te laten zien hoe eenvoudig Bitcoin sparen is.

De aankoop van juni in de Bitcoinrekening van Satoshi

In juni spaarden we 0,00789991 bitcoin met onze aankoop. We krijgen deze maand minder bitcoin doordat de koers gestegen is. Alle bitcoins die we eerder kochten, zijn deze maand meer waard geworden. Dit is waarom sparen werkt.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd.

Periodieke overschrijving

De betaling hebben we bij de bank ingepland op de 13e van elke maand. Deze maand viel dit op een donderdag en kregen we om 7.33 uur de bevestiging dat de aankoop geslaagd was.

Rendement

Deze maand deden we de 9e aankoop in ons Bitcoinspaarplan. Door de gestegen koers zien we een kleinere aankoop dan in mei. De koersstijging zie je terug in de totale waarde van het spaartegoed.

In onderstaande grafiek vind je de kosten van de maandelijkse aankopen (blauw) en de waarde van de gekochte Bitcoin (groen):

Rendement van het spaarprogramma

De gespaarde bitcoins zijn ruim meer waard dan het totale geïnvesteerde bedrag, doordat de koers hoger ligt dan de gemiddelde aankoopprijs in het spaarprogramma.

In cijfers

Sinds de start spaarden we 0,10176397 bitcoins in Satoshi's rekening. We maakten in deze periode €4.500 over naar Bitmymoney om te sparen in bitcoin. 
Bij de aankoop waren de gespaarde bitcoins €6.366 waard.

Het rendement van Satoshi's rekening bedraagt (6.366-4.500) / 4.500 = 41,5%.

Bitcoinkoers

De Bitcoinkoers bewoog de afgelopen dertig dagen tussen 57.000 en 65.000 euro per bitcoin. Bij de aankoop op 13 juni lag deze net boven 62.500 euro.

Dit is goed zichtbaar is in onderstaande grafiek:

Bitcoinkoers afgelopen maand

Koersverloop

Op 20 april vond de vierde Bitcoin halving plaats: de beloning voor Bitcoinminers om het netwerk veilig te houden halveerde. Dit betekent dat een bitcoin tweemaal zo duur is geworden om te minen.

Ondanks een opbouw van speculaties richting deze gebeurtenis, lijkt het nog weinig invloed te hebben gehad op de koers van Bitcoin.

Bitcoinkoers afgelopen jaar

Oktober vorig jaar begonnen we met sparen in Satoshi’s rekening. Na negen maanden sparen, zien we dat de koers van Bitcoin 145% gestegen is. 

Vooruit kijken

Sparen is een langetermijnstrategie, geënt op de kennis dat niemand de Bitcoinkoers kan voorspellen. Periodes van koersdaling zijn te verwachten en juist door periodiek te sparen vlakken we dit koersrisico uit.

Eerdere halvings werden gevolgd door een periode van koersstijging, die plaatsvond over een periode van anderhalf jaar. Geduld is geboden. Wij sparen rustig verder en updaten je elke maand over het resultaat van de spaarstrategie.

Zelf Bitcoin sparen?

Het is goed je te realiseren, dat je de markt niet kunt timen. Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd. Deze methode heet Dollar Cost Averaging (DCA).

Je kunt bij Bitmymoney eenvoudig DCA-sparen door een periodieke overschrijving in te stellen, met een spaarbedrag dat bij jou past.

Door periodiek te sparen stel je jouw start met Bitcoin niet langer uit.