Satoshi's rekening maart 2024

Satoshi's rekening maart 2024

De koers maakte een sprong deze maand. Wat doet dit met het rendement van Satoshi's rekening? Lees over wat je van een spaarstrategie kunt verwachten.

In Satoshi's rekening sparen we elke maand voor €500 in Bitcoin. Dit doen we sinds oktober 2023, om te laten zien hoe eenvoudig Bitcoin sparen is.

Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd.

In maart spaarden we 0,0073557 bitcoin met onze aankoop:

Dit bedrag in Bitcoin valt 30% lager uit dan vorige maand, doordat de koers flink is gestegen. Daar staat tegenover dat de bitcoins die we eerder spaarden, meer waard zijn geworden.

Rendement

Deze maand deden we de 6e aankoop om Bitcoin te sparen. Een mooi moment om de balans op te maken.

In onderstaande grafiek staan de kosten van de maandelijkse aankopen (blauw) en de waarde van de gekochte Bitcoin (groen) weergegeven:

Doordat de koers steeg, sinds de start, zijn de gespaarde bitcoins meer waard dan het geïnvesteerde bedrag.

In cijfers

In een half jaar spaarden we 0,07710085 bitcoins in Satoshi's rekening. We maakten in deze periode €3.000 over naar Satoshi's Bitcoinrekening.

Bij de laatste aankoop waren de gespaarde bitcoins € 5.167 waard. De koers was toen €67.022.

Het rendement van Satoshi's rekening bedraagt (5.167-3.000) / 3.000 = 72%.

Bitcoinkoers

In februari werd duidelijk dat beleggers flink investeren in Bitcoin ETF’s, die begin dit jaar op markt kwamen in de Verenigde Staten. Deze fondsen kochten voor miljarden dollars aan bitcoins voor hun investeerders. De verhoogde vraag op de markt maakte dat de Bitcoinkoers flink steeg.

Koersverloop Bitcoin afgelopen maand

Koersverloop

De sprong komt boven op de stijging die Bitcoin doormaakt sinds oktober vorig jaar. Toen begon de Bitcoinkoers op te lopen in aanloop naar mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF's in de Verenigde Staten.

In januari dit jaar kwam het nieuws: maar liefst 11 Bitcoin ETF's werden door de Amerikaanse toezichthouder toegelaten tot de markt.

Ondanks dat de beslissing positief uitviel, daalde de koers in januari aanvankelijk. Tot duidelijk werd dat beleggers interesse toonden in de nieuwe Bitcoinbelegging.

Bitcoinkoers afgelopen jaar

Vooruit kijken: de halving

Oktober vorig jaar begonnen we met sparen in Satoshi’s rekening. Nu, zes maanden en 50% koersstijging later, rijst de vraag wat de lange termijn gaat brengen.

Iedereen weet: de toekomst laat zich niet voorspellen. Dit weerhoudt analisten er niet van een analyse naar de toekomst te maken. En de stemming is zeer positief onder Bitcoin-analisten. Zij zien een toename in vraag naar Bitcoin vanuit de ETF's en een afname in het aanbod door de Bitcoin halving die in april plaatsvindt.

Na de halving, is de beloning voor Bitcoinminers om het netwerk veilig te houden gehalveerd. Met andere woorden, na de halving is een Bitcoin 2x zo duur om te minen. De miners zullen een hogere prijs voor de nieuwe bitcoins verwachten, wanneer ze deze aanbieden.

Zelf Bitcoin sparen?

Het is goed om je te realiseren, dat je de markt niet kunt timen. Periodiek sparen is een beproefde methode om je koersrisico te spreiden in de tijd. Deze methode heet Dollar Cost Averaging (DCA).

Je kunt bij Bitmymoney eenvoudig DCA-sparen door een periodieke overschrijving in te stellen, met een spaarbedrag dat bij jou past.

Door periodiek te sparen stel je jouw start met Bitcoin niet langer uit.